Κοινοτικά Συμβούλια κοινοτήτων - Ζητούν από ΠτΔ να μην εξαγγείλει το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Κοινοτικά Συμβούλια κοινοτήτων - Ζητούν από ΠτΔ να μην εξαγγείλει το Τοπικό Σχέδιο Ακάμα

Επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την οποία κοινοποίησαν στον Υπουργό Εσωτερικών, το Πολεοδομικό Συμβούλιο και την Ενωση Κοινοτήτων, απέστειλαν οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων Ιννιας, Κάθηκα, Νέου Χωριού, Δρούσιας και Πάνω Αρόδων, για το τοπικό σχέδιο Ακάμα.

Οι κοινότητες αυτές ζητούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην εξαγγελθεί το σχέδιο με βάση τη Γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος και αναφέρουν ότι «είναι καλύτερα να παραμείνουμε με τη Δήλωση Πολιτικής».

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, περιήλθαν σε γνώση τους οι πρόνοιες της τελευταίας γνωμάτευσης του Τμήματος Περιβάλλοντος και θεωρούν, μεταξύ άλλων, ότι με αυτήν «αφαιρούνται ουσιαστικά οι οποιεσδήποτε πρόνοιες ανάπτυξης, καταργείται η μεμονωμένη κατοικία, μειώνονται δραστικά οι ζώνες ανάπτυξης και τεράστιες εκτάσεις γης».

Με βάση αυτά, αναφέρουν, δεν συμφωνούν καθόλου με το Τοπικό Σχέδιο και απευθυνόμενοι οι Προέδροι των κοινοτήτων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητούμε να μην το εξαγγείλει και ότι είναι καλύτερα να «μείνουμε με τη Δήλωση Πολιτικής».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Σένγκεν: Δύσκολοι οι επόμενοι έξι μήνες - Η πρόοδος και τα πλεονεκτήματα

Στην τεράστια πρόοδο που έχει γίνει από τον Μάρτιο του 2023 μέχρι σήμερα με τελικό στόχο την πλήρη ένταξη της Κύπρου στον χώρο Σένγκεν, αναφέρθηκε ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE