Σύσκεψη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον Φάκελο της Κύπρου

Σύσκεψη Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον Φάκελο της Κύπρου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, υπό την προεδρία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου, σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και Υπηρεσιακών Παραγόντων για τον Φάκελο της Κύπρου, κατά την οποία συζητήθηκε η πορεία υλοποίησης της έκδοσης του πολύτομου έργου βάσει του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για Πρόσβαση στο Υλικό της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον Φάκελο της Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκαν διάφορες πτυχές και επιμέρους ζητήματα που αφορούν τη δημοσιοποίηση του ογκωδέστατου υλικού που συνέλεξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων κατά τα έτη 1986-1988.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί οκτώ τόμοι, ενώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκδοση του ένατου τόμου, που έχει ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής, τον οποίο θα ακολουθήσει ο δέκατος τόμος.

Η εν λόγω επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, σε τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την προώθηση του όλου έργου με τα μέλη της αντίστοιχης επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE