Συγκλονίζει η μητέρα του Θανάση: «Πού βλέπετε τη δικαιοσύνη; Τα λείψανα του είναι έξω από τον τάφο»
16.09.2022 - 09:21
Ως την πιο δύσκολη υπόθεση χαρακτήρισε το πόρισμα για τον θάνατο του εθνοφρουρού Θανάση Νικολάου ένας από τους τρεις ποινικούς ανακριτές της υπόθεσης, Σάββας Μάτσας.
«Πολύ πρόχειρη, επιφανειακή και λανθασμένη ιατροδικαστική και κυρίως αστυνομική έρευνα» καταγράφεται μέσα από το πόρισμα δήλωσε ο κ. Μάτσας μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσελίδο» του ΣΙΓΜΑ.
Παράλληλα τόνισε πως «οπωσδήποτε σοβαρά στοιχεία χάθηκαν που θα βοηθούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης».
«Δικαιοσύνη θα υπάρξει μόνο με τη σύλληψη των ενόχων»
Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσελίδο», η Ανδριάνα Νικολάου, μητέρα του Θανάση ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένη απάντησε: «Πού βλέπετε τη δικαιοσύνη αφού τα λείψανά του παιδιού είναι ακόμα έξω από τον τάφο; Πού είναι η δικαιοσύνη; Θα επέλθει μόνο όταν συλληφθούν οι δράστες».
«Εγώ γνώριζα από την πρώτη στιγμή ότι κάποιοι σκότωσαν το παιδί μου και το τοποθέτησαν κάτω από τη γέφυρα. Το φώναζα 17 χρόνια και με βγάζαν τρελή που επέμενα. Τώρα έμαθε και ο κόσμος την πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Η κα Ανδριανή δήλωσε την ίδια ώρα έτοιμη να το παλέψει μέχρι τέλους. «Το παιδί μου δεν δικαιώθηκε. Ποιοι το σκότωσαν; Απαιτώ να συλληφθούν οι δράστες και όλοι αυτοί που τους συγκάλυπταν, γιατί γνωρίζουν ποιοι είναι αλλιώς δεν θα τους συγκάλυπταν τόσα χρόνια».
Ανακοίνωση εξέδωσε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, δίνοντας διευκρινίσεις για τις «εκδρομές» μαθητών στα κατεχόμενα αλλά και απάντηση στο κόμμα που απαιτεί την άμεση παύση της.