Ουκρανία: Άλλα 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε ο Λευκός Οίκος - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ουκρανία: Άλλα 600 εκατ. δολαρίων ενέκρινε ο Λευκός Οίκος - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενέκρινε ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας, εκτιμώμενης αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων, για την Ουκρανία προκειμένου να ενισχύσει τον αγώνα των ενόπλων δυνάμεων της χώρας απέναντι στους ρώσους εισβολείς.

Παρότι στη σχετική ανακοίνωση δεν αναφέρονται λεπτομέρειες για τον παρεχόμενο οπλισμό, σύμφωνα με πληροφορίες το πακέτο περιλαμβάνει συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (HIMARS) και πυρομαχικά για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα Howitzer.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας με στρατιωτική βοήθεια αξίας 15,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το νέο πακέτο αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας ανακοινώθηκε καθώς ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει από τις αρχές του μήνα μια μεγάλη αντεπίθεση για την ανακατάληψη εδαφών από τους ρώσους εισβολείς.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πιθανή μια συμφωνία με το Ιράν σε 10 ημέρες, λέει ο Τραμπ: Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Ειρήνης - Δείτε βίντεο

Πιθανή μια συμφωνία με το Ιράν σε 10 ημέρες, λέει ο Τραμπ: Σε εξέλιξη το Συμβούλιο Ειρήνης - Δείτε βίντεο

Μπροστά σε ηγέτες και αντιπροσώπους από 40 και πλέον χώρες, άρχισαν σήμερα στην Ουάσινγκτον οι εργασίες του Συμβουλίου Ειρήνης για την ανοικοδόμηση της ισοπεδωμένης από τον πόλεμο Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE