Ζαχάροβα: «Βλάσφημη» και «ανήθικη» η μη πρόσκληση τoυ Πούτιν στην κηδεία της Ελισάβετ

Ζαχάροβα: «Βλάσφημη» και «ανήθικη» η μη πρόσκληση τoυ Πούτιν στην κηδεία της Ελισάβετ

«Βλάσφημη» και «ανήθικη» χαρακτήρισε η Ρωσία τη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή δεν προσκλήθηκε κανένας Ρώσος αξιωματούχος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, εν μέσω διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θεωρούμε την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για γεωπολιτικούς σκοπούς αυτή η εθνική τραγωδία που άγγιξε την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο (…) βαθύτατα ανήθικη» ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Είναι ιδιαίτερα βλάσφημη όσον αφορά τη μνήμη της Ελισάβετ Β΄», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της επειδή, όπως υποστηρίζει, η Βρετανία χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να μην καλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην κηδεία που θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ελάχιστες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Μιανμάρ, η Συρία και η Βενεζουέλα, δεν έχουν προσκληθεί στην κηδεία. «Πλέον, η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη σημαντική στρατιωτική και οικονομική στήριξη που παρέχει το Λονδίνο στην Ουκρανία.

Στην κηδεία της Ελισάβετ, ένα σπάνιου εύρους διπλωματικό γεγονός, έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απ’ όλον τον κόσμο και περισσότερα από 100 μέλη βασιλικών οίκων, καθώς και άλλες προσωπικότητες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE