Ζαχάροβα: «Βλάσφημη» και «ανήθικη» η μη πρόσκληση τoυ Πούτιν στην κηδεία της Ελισάβετ

Ζαχάροβα: «Βλάσφημη» και «ανήθικη» η μη πρόσκληση τoυ Πούτιν στην κηδεία της Ελισάβετ

«Βλάσφημη» και «ανήθικη» χαρακτήρισε η Ρωσία τη στάση του Ηνωμένου Βασιλείου, επειδή δεν προσκλήθηκε κανένας Ρώσος αξιωματούχος στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ, εν μέσω διπλωματικής έντασης μεταξύ των δύο χωρών.

«Θεωρούμε την προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί για γεωπολιτικούς σκοπούς αυτή η εθνική τραγωδία που άγγιξε την καρδιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλον τον κόσμο (…) βαθύτατα ανήθικη» ανέφερε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας Μαρία Ζαχάροβα. «Είναι ιδιαίτερα βλάσφημη όσον αφορά τη μνήμη της Ελισάβετ Β΄», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος εξέφρασε τη λύπη της επειδή, όπως υποστηρίζει, η Βρετανία χρησιμοποιεί ως «πρόσχημα» τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία για να μην καλέσει τον Ρώσο ηγέτη στην κηδεία που θα τελεστεί στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ελάχιστες χώρες, όπως η Βόρεια Κορέα, η Μιανμάρ, η Συρία και η Βενεζουέλα, δεν έχουν προσκληθεί στην κηδεία. «Πλέον, η βρετανική ελίτ στέκει στο πλευρό των Ναζί», είπε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στη σημαντική στρατιωτική και οικονομική στήριξη που παρέχει το Λονδίνο στην Ουκρανία.

Στην κηδεία της Ελισάβετ, ένα σπάνιου εύρους διπλωματικό γεγονός, έχουν προσκληθεί αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων απ’ όλον τον κόσμο και περισσότερα από 100 μέλη βασιλικών οίκων, καθώς και άλλες προσωπικότητες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

ΠτΔ από Μπαχρέιν: «Συμβολική και ουσιαστική η επίσκεψή μου» – Γέφυρα ΕΕ και Κόλπου η Κύπρος

Στη μεγάλη σημασία που αποδίδει η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ και χωρών του Κόλπου, αλλά και στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Μπαχρέιν αναφέρθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μανάμα, την πρώτη διμερή επίσκεψη του στο εξωτερικό από την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία.

BEST OF TOTHEMAONLINE