Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία έχει δίκαιο στο θέμα του Αιγαίου»

Τσαβούσογλου: «Η Τουρκία έχει δίκαιο στο θέμα του Αιγαίου»

Η Ελλάδα πήρε το μήνυμά μας, φέρεται να δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστηρίζοντας πως όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία έχει δίκαιο στο θέμα του Αιγαίου

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, κατά την εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός του υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να ισχυρίστηκε σε σχέση με το Αιγαίο ότι «όλοι γνωρίζουν ότι έχουμε δίκαιο. Έχουμε πάρει όλα τα μέτρα σχετικά με αυτή τη διαδικασία. Ωστόσο η Ελλάδα νομίζω ότι πήρε το μήνυμά μας».

Υποστήριξε ότι «η Ελλάδα θέλει αυτή τη στιγμή να εμφανίζεται πιο δυνατή στα μάτια της ΕΕ και των ΗΠΑ. Ακολουθούμε μια φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά ελπίζουμε η Ελλάδα να μην συνεχίσει τις άδικες προκλήσεις. Η πλευρά που δεν συμμορφώθηκε με τις διεθνείς συμφωνίες που είχαν υπογραφεί στο παρελθόν είναι η Ελλάδα».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη: «Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, εμείς δεν αλλάξαμε τη θέση μας. Είμαστε εκεί που ήμασταν. Όμως η Ελλάδα άλλαξε θέση. Εξοπλίζοντας τα νησιά, ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Η αντίδραση της Τουρκίας είναι δικαιολογημένη. Μέχρι τώρα η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα φιλορωσική πολιτική. Για πρώτη φορά πήρε θέση στο πλευρό των ΗΠΑ. Κι αυτό το χρησιμοποιούν στις ΗΠΑ. Γιατί η Τουρκία έχει γίνει πιο δυνατή στην περιοχή και σχεδιάζει να κάνει την Ελλάδα μια νέα δύναμη ενάντια σε αυτή την (τουρκική) δύναμη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

ΠτΔ στους FT: Σημαντικός ο ρόλος της Κύπρου ως γέφυρα Ευρώπης και Μέσης Ανατολής - Το «άνοιγμα» στην Τουρκία και η Κυπριακή Προεδρία

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρτογραφεί την ατζέντα Λευκωσίας – Βρυξελλών ενόψει της κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2026, με δύο σημεία αιχμής: Ευθυγράμμιση της Ευρώπης με τη στρατηγική Τραμπ στη Μέση Ανατολή και οργανωμένο «άνοιγμα» προς την Τουρκία μέσα από ευρωπαϊκά εργαλεία και σταδιακά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE