Σκέψεις για τροποποίηση της νομοθεσίας του ασυμβίβαστου από την Κυβέρνηση μετά το πόρισμα Αντωνίου

Σκέψεις για τροποποίηση της νομοθεσίας του ασυμβίβαστου από την Κυβέρνηση μετά το πόρισμα Αντωνίου

«Το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβίβαστου για ενδεχόμενη παραβίαση των Νόμων περί του Ασυμβίβαστου των Καθηκόντων Ορισμένων Αξιωματούχων της Δημοκρατίας, Ορισμένων Επαγγελματικών και άλλων Συναφών Δραστηριοτήτων τους, Νόμων του 2008 μέχρι 2019, το περιεχόμενο του οποίου είναι πλήρως σεβαστό, και θα μελετηθεί εις βάθος», λέει η Κυβέρνηση.

Παράλληλα προσθέτει πως «εφόσον κριθεί σκόπιμο, η Κυβέρνηση θα προωθήσει τροποποιήσεις στη νομοθεσία, ώστε αυτή να συνάδει με τις πρόνοιες που αφορούν τη συμμετοχή εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ».

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του Οργανισμού Ασφαλίσης Υγείας Θωμά Αντωνίου.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου, καθώς μετά και την έκθεση της Επιτροπής Ασυμβιβάστου δεν είχα άλλη επιλογή από το να κάνω αποδεκτή την παραίτηση ενός από τους πρωτεργάτες και στενούς μου συνεργάτες στην κοινή προσπάθεια εισαγωγής της μεγάλης μεταρρύθμισης του ΓεΣΥ, του Προέδρου του ΟΑΥ κ. Θωμά Αντωνίου», αναφέρει ο Πρόεδρος σε γραπτή του δήλωση.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι εκφράζει «τις θερμότατες ευχαριστίες, αλλά και συγχαίρω τον κ. Αντωνίου για το έργο που επιτέλεσε με ιδιαίτερο ήθος, εντιμότητα, ευσυνειδησία και αφοσίωση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» για τη Νέα Υόρκη - Στις 2 τα ξημερώματα η έναρξη της συνάντησης

«Περιορισμένη αισιοδοξία» εξέφρασαν αρμόδιες πηγές την Τετάρτη σε σχέση με το αποτέλεσμα της άτυπης διευρυμένης συνάντησης για το Κυπριακό υπό τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σημειώνοντας όμως την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συζητήσει για τα θέματα που εκκρεμούν όσον αφορά στα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης αλλά και για περισσότερη πρόοδο σχετικά με την όλη διαδικασία.