«Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Για μια αγορά του «έφαγαν» 4628 δολάρια

«Έπεσε» θύμα απάτης 34χρονος από τη Λεμεσό – Για μια αγορά του «έφαγαν» 4628 δολάρια

Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από 34χρονο κάτοικο Λεμεσού ότι, μεταξύ 17/8/2022 – 1/9/2022 έπεσε θύμα απάτης διαδικτύου με αποτέλεσμα να του αποσπαστεί χρηματικό ποσό ύψους $4,628.

Ο συγκεκριμένος είχε παραγγείλει μέσω διαδικτύου, αριθμό ηλεκτρικών εργαλείων αξίας $800, για τα οποία πλήρωσε σε λογαριασμό που του υποδείχθηκε από τον πωλητή, ο οποίος βρίσκεται σε χώρα του εξωτερικού, ολόκληρο το ποσό μέσω πιστωτικής κάρτας.

Ακολούθως, σύμφωνα με την καταγγελία, ο πωλητής φέρεται να ανάφερε στον αγοραστή ότι τα μηχανήματα είχαν αφιχθεί στο Λιμάνι Λεμεσού αλλά χρειάζονταν περισσότερα χρήματα για εκτελωνισμό τους καθώς και άλλα έξοδα τα οποία έπρεπε να πληρωθούν. Ο παραπονούμενος προχώρησε σε άλλα τρία εμβάσματα προς τον πωλητή συνολικού ύψους $4,628 και όταν συνέχισε να λαμβάνει μηνύματα από τον πωλητή ότι χρειάζονταν περισσότερα ακόμη χρήματα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η Αστυνομία, με αφορμή και το νέο αυτό περιστατικό διαδικτυακής απάτης, προτρέπει το κοινό να είναι προσεκτικό, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να καταβάλει χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αν διαπιστώσετε κάτι ύποπτο ενημερώστε άμεσα την Αστυνομία και την Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο τηλέφωνο 22-808200 ή και μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας καταγγελιών για ηλεκτρονικά εγκλήματα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://cybercrime.police.gov.cy/police/CyberCrime.nsf/subscribe_gr/subscribe_gr?OpenForm.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διάφορες μορφές ηλεκτρονικής απάτης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στο πεδίο «ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ/ Απάτες μέσω διαδικτύου» ή στην ιστοσελίδα www.cyberalert.cy.

Τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ανέλαβε το Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του ΤΑΕ Λεμεσού.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE