Ελληνική Τράπεζα: Τέλος σε αρνητικά επιτόκια για επιχειρήσεις - Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

Ελληνική Τράπεζα: Τέλος σε αρνητικά επιτόκια για επιχειρήσεις - Πότε μπαίνει σε εφαρμογή

Την απόφασή της να τερματίσει την εφαρμογή αρνητικών επιτοκίων σε λογαριασμούς πελατών που δεν είναι φυσικά πρόσωπα/ καταναλωτές και οι οποίοι (λογαριασμοί) τηρούνται σε ευρώ ανακοίνωσε η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της τράπεζας, η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Οκτωβρίου, 2022 οπότε και το επιτόκιο στους τρεχούμενους λογαριασμούς, λογαριασμούς ταμιευτηρίου και λογαριασμούς προειδοποίησης πελατών που δεν είναι φυσικά πρόσωπα/ καταναλωτές θα είναι μηδενικό.

«Η απόφαση έλαβε υπόψη τις μεταβαλλόμενες συνθήκες αγοράς και την πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT) σχετικά με την αύξηση των τριών βασικών της επιτοκίων προκειμένου να διασφαλιστεί ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει σε ποσοστό 2%, που αποτελεί τον μεσοπρόθεσμο στόχο της ΕΚΤ», αναφέρει η Ελληνική.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE