Δίλημμα μεταξύ Αχιλλέα και Χριστοφίδη στους «μικρούς» - Έρχεται νέα συνάντηση

Δίλημμα μεταξύ Αχιλλέα και Χριστοφίδη στους «μικρούς» - Έρχεται νέα συνάντηση

Τρόπους συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές αναζητούν οι τέσσερεις ανεξάρτητοι υποψήφιοι Αχιλλέας Δημητριάδης, Μάριος Ηλιάδης, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς, οι οποίοι όπως υποστηρίζουν, έχουν ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά την ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού και σε θέματα διαφθοράς.

Η πρωτοβουλία για αναζήτηση συνεννόησης ανήκει στον Μάριο Ηλιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι θα πρέπει να εξαντλήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας και να ενώσουν δυνάμεις για το καλό του τόπου. Ο Μάριος Ηλιάδης επιβεβαίωσε στο ραδιόφωνο του Πολίτη ότι ήδη έγιναν δύο συναντήσεις των τεσσάρων ανεξάρτητων υποψηφίων, και όπως πληροφορείται το Τhemaonline, εντός των ημερών προγραμματίζεται και νέα συνάντηση.

Σε πρώτο στάδιο η συζήτηση έχει να κάνει με τα περιθώρια συνεννόησης στα μεγάλα θέματα και ακολούθως να διερευνηθούν οι δυνατότητες που υπάρχουν για μια συνεργασία, το πως αυτή θα επιτευχθεί, το είδος που θα έχει κλπ. Εάν υπάρξει πρόοδος σε αυτά τα θέματα τότε ενδεχομένως να ανοίξει ο δρόμος για μια συνεργασία, ίσως με κοινό υποψήφιο. Αυτό το σημείο αποτελεί και το πιο δύσκολο κομμάτι του πιθανού εγχειρήματος, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους Αχιλλέα Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Χριστοφίδη, οι οποίοι με βάση τις μετρήσεις, έχουν προβάδισμα, ειδικότερα ο πρώτος, ο οποίος ουσιαστικά βρίσκεται σε τροχιά προεδρικών εκλογών από τον Σεπτέμβριο και πρώτος έχει καταθέσει προεκλογικό πρόγραμμα από τον Φεβρουάριο. Γίνεται κατανοητό ότι από τη στιγμή που δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία με δύο υποψήφιους τότε θα πρέπει κάποιος να αποσυρθεί. Με βάση την αντίληψη που υπάρχει, η όποια απόφαση θα πρέπει να βασιστεί πάνω σε δημοσκοπήσεις κοινής αποδοχής, ενώ εγείρονται και διάφορα άλλα ζητήματα, όπως το ρόλο που θα έχει ο καθένας από τους υπόλοιπους τρεις, ο καταμερισμός των εξόδων της προεκλογικής εκστρατείας κ.λπ. Πάντως, και οι τέσσερις εμφανίζονται πρόθυμοι για συζήτηση και δηλώνουν ανοικτοί στο ενδεχόμενο συνεργασίας, ασφαλώς χωρίς αυτό να διασφαλίζει και το όποιο αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE