Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο, ασκώντας τις εξουσίες του με βάση το άρθρο 3 του περί Δικαστηρίων Νόμου του 1960, ανακάλεσε πρόσφατα προηγούμενο διάταγμά του ημερομηνίας 13 Σεπτεμβρίου 1974, με το οποίο είχαν ενοποιηθεί, υπό τις δραματικές συνθήκες της εισβολής και των αποτελεσμάτων της, τα Δικαστήρια Αμμοχώστου και Λάρνακας.

Τούτο είχε ως αποτέλεσμα οι υποθέσεις της Επαρχίας Αμμοχώστου να εκδικάζονται έκτοτε, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Με το νέο διάταγμα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου θα λειτουργεί ως χωριστό Δικαστήριο και θα στεγάζεται, μέχρι την επιστροφή στην Αμμόχωστο, σε νεόδμητο κτήριο στο Δήμο Παραλιμνίου. Στο αρχικό αυτό στάδιο έχουν τοποθετηθεί πέντε δικαστές, περιλαμβανομένου διοικητικού Προέδρου του Δικαστηρίου.

Στο νέο Δικαστήριο Αμμοχώστου θα εκδικάζονται προς το παρόν όλες οι αστικές και ποινικές υποθέσεις πλην του Κακουργιοδικείου οι οποίες προς το παρόν θα εκδικάζονται στη Λάρνακα. Θα εξεταστεί, επίσης, ανάλογα με τις ανάγκες, η προοπτική μεταφοράς από το Δικαστήριο Λάρνακας των υποθέσεων ειδικής δικαιοδοσίας (Οικογενειακό Δικαστήριο, Δικαστήριο Ελέγχου Ενοικιάσεων, Δικαστήριο Εργατικών Διαφορών, Στρατιωτικό Δικαστήριο).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Το κατοχικό καθεστώς προκαλεί - Η πολιτική ηγεσία σε δίλημμα για το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων

Ενώ συνεχίζεται η παράνομη κράτηση των πέντε Ε/κ από το κατοχικό καθεστώς, οι κομματικές τοποθετήσεις κινούνται ανάμεσα στην «ψυχραιμία» και την ακινησία, με τα οδοφράγματα στο επίκεντρο μιας αμήχανης δημόσιας συζήτησης, την ώρα που η τουρκική πλευρά ενισχύει την παρουσία της στα κατεχόμενα όχι μόνο στρατιωτικά, αλλά και σε επίπεδο ψυχολογικού ελέγχου της κατάστασης.

BEST OF TOTHEMAONLINE