Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην πρώτη ποινική υπόθεση πολιτογραφήσεων

Πότε ανακοινώνεται η απόφαση του Κακουργιοδικείου στην πρώτη ποινική υπόθεση πολιτογραφήσεων

Στις 4 Νοεμβρίου, το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου θα ανακοινώσει την απόφαση του, κατά πόσον τα εννέα πρόσωπα - εκ των οποίων πέντε φυσικά και τέσσερα νομικά - είναι ένοχα ή αθώα στην υπόθεση που αφορά σε κατ΄ εξαίρεση πολιτογράφηση αλλοδαπών αιτητών, με βάση το πόρισμα Καλογήρου.

Σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων προέβησαν σε διευκρινίσεις επί των τελικών αγορεύσεων τους, που έγιναν στις 31 Αυγούστου.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου ως ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινώσει την απόφασή του, κατά πόσο δηλαδή οι κατηγορούμενοι είναι ένοχοι ή αθώοι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2021 καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πρώτη ποινική υπόθεση που αφορά τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις αλλοδαπών επενδυτών και επιχειρηματιών, βάσει του πορίσματος της Έκθεσης που ετοίμασε η Ad Hoc Τριμελής Επιτροπή Καλογήρου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Νίκος Δένδιας: Ποια μηνύματα στέλνει από τη Λευκωσία - Τα «ήρεμα νερά» και η Ευρωπαϊκή Άμυνα

Την άποψη ότι είναι χρήσιμα τα ήρεμα νερά καθώς και οι ήρεμοι αιθέρες, εξέφρασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Μιλώντας ύστερα από τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Βασίλη Πάλμα, ο κ. Δένδιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τουρκική συμπεριφορά ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, στην Κάσο, βόρεια της Κρήτης, αλλά και η αντίδραση της Άγκυρας στο ζήτημα των περιβαλλοντικών πάρκων στις Κυκλάδες, λέγοντας πως οι κινήσεις αυτές, «δεν με καθιστούν ιδιαίτερα αισιόδοξο».

BEST OF TOTHEMAONLINE

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!

ΑΠΟΕΛ: Πίεση!