Eνδέχεται να περάσει και από Κύπρο τον Νοέμβριο η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Pegasus

Eνδέχεται να περάσει και από Κύπρο τον Νοέμβριο η εξεταστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Pegasus

Στην Κύπρο πριν την Ελλάδα, στο πλαίσιο κοινής διερευνητικής αποστολής, ενδέχεται να βρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου η αποστολή της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διερεύνηση της χρήσης του λογισμικού Pegasus και αντίστοιχων κατασκοπευτικών λογισμικών παρακολούθησης (PEGA) όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από πολιτικές ομάδες για κοινή αποστολή η οποία να καλύπτει και την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω της φερόμενης διασύνδεσης του θέματος της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με εταιρία που δραστηριοποιήθηκε και στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις που γίνονται για την κοινή αποστολή σε Ελλάδα και Κύπρο προσανατολίζονται σε ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ακρόαση στην PEGA με αποκλειστικό αντικείμενο τις παρακολουθήσεις στην Ελλάδα, στην οποία θα συμμετάσχει ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης ο οποίος είχε πέσει θύμα παρακολούθησης.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών και προέδρου του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, για τον οποίο είχε δοθεί εντολή παρακολούθησης από τις ελληνικές αρχές, αναμένεται να βρεθεί ενώπιων της PEGA σε ξεχωριστή ακρόαση μαζί με Ισπανούς ευρωβουλευτές οι οποίοι επίσης είχαν εντοπίσει λογισμικά παρακολούθησης στα τηλέφωνά τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Αναγνωρίζεται η δουλειά της Κυπριακής Προεδρίας για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο

Στη συζήτηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Παρασκευή για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο καταγράφηκε «σαφής αναγνώριση» της δουλειάς που επιτέλεσε η Κυπριακή Προεδρία σε έναν από τους πιο δύσκολους και πολιτικά απαιτητικούς φακέλους της Ένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες.

BEST OF TOTHEMAONLINE