Ο Ινδός CEO εταιρείας εμπορίας προϊόντων ξυρίσματος πρότεινε οι νέοι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε θέση εργασίας να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της πορείας τους σε μεγάλη εταιρεία.
Από σκοταδιστική νοοτροπία φαίνεται να διέπεται Ινδός διευθυντής μεγάλης εταιρείας που αν μη τι άλλο με τις δηλώσεις του βάζει στον «πάγο» την έννοια της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, καταπατώντας τις βασικές ελευθερίες των νέων εργαζομένων.
Σε μια εποχή που καταβάλλονται προσπάθειες ώστε οι νέοι να μπορούν να έχουν σωστή μεταχείριση σε ένα χαοτικό εργασιακό περιβάλλον, που επικρατεί στις περισσότερες χώρες του κόσμου, ο ιδρυτής της Bombay Shaving Company, Σαντανού Ντεσπάντε, ζήτησε από τους νέους να... εργάζονται 18 ώρες την ημέρα και να «λατρεύουν» σα θρησκεία την εργασία τους, αποφεύγοντας δε τα παράπονα.
Οι συγκεκριμένες τοποθετήσεις προκάλεσαν σάλο σε πολλές χώρες ύστερα από τη διαδικτυακή ανάρτηση του προϊστάμενου, δεδομένου ότι έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τη λογική και με τους κανόνες ηθικής και υγείας.
Ο Ινδός CEO εταιρείας εμπορίας προϊόντων ξυρίσματος πρότεινε οι νέοι εργαζόμενοι σε οποιαδήποτε θέση εργασίας να εργάζονται 18 ώρες την ημέρα για τα πρώτα τέσσερα με πέντε χρόνια της πορείας τους σε μεγάλη εταιρεία.
Ακολούθησαν σφοδρές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με κατηγορίες προς τον ίδιο ότι προωθεί μια «τοξική εργασιακή κουλτούρα».
Η νέα ανάρτηση: «Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες»
Στην ανάρτησή του στο LinkedIn την Τρίτη, ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι «νωρίς» για τους νέους για να σκέφτονται τη διατήρηση μιας ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής στην αρχή της πορείας τους.
Πάντως, μετά την ευρεία κριτική που δέχτηκε το σχόλιό του, ο Ντεσπάντε σχολίασε εκ νέου στην ανάρτησή του.
«Ωχ, τόσο μίσος για τις 18ωρες εργάσιμες ημέρες. Είναι ένα υποκατάστατο του ''να τα δίνεις όλα και κάτι παραπάνω''», ανήρτησε εκ νέου, υπονοώντας ότι μιλούσε μεταφορικά.
Επίσης είπε ότι όσοι αναρωτιούνται για την εργασιακή κουλτούρα στην εταιρεία του, είναι ευπρόσδεκτοι να μιλήσουν με τους υπαλλήλους του, για να τους «διαφωτίσουν» σχετικά.
Πηγη: protothema.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις