Παράταση στην υποβολή του Πόθεν Έσχες αφού πλείστοι αξιωματούχοι δεν προχώρησαν σε δήλωση

Παράταση στην υποβολή του Πόθεν Έσχες αφού πλείστοι αξιωματούχοι δεν προχώρησαν σε δήλωση

Δεν έχουν υποβάλει τις Δηλώσεις Περιουσιακών Στοιχείων τους οι περισσότεροι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν υποχρέωση να το πράξουν, γεγονός που ώθησε το αρμόδιο Τριμελές Συμβούλιο να δώσει παράταση στην υποβολή των δηλώσεων του Πόθεν Έσχες.

Το Τριμελές Συμβούλιο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι συνήλθε σε συνεδρία την 01/09/2022 και εξέτασε τις υποβληθείσες Δηλώσεις Περιουσιακών Στοιχείων των Αξιωματούχων, τις οποίες έπρεπε να υποβάλουν σύμφωνα με τον Περί Ορισμένων Δημόσια Εκτεθειμένων Προσώπων και Ορισμένων Αξιωματούχων της Κυπριακής Δημοκρατίας (Δήλωση και Έλεγχος Περιουσίας) Νόμο.

«Πλείστοι αξιωματούχοι οι οποίοι έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δήλωση ή έχουν διοριστεί για δεύτερη θητεία (η δήλωση πρέπει να υποβάλλεται κάθε τρία χρόνια) δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους, όπως προβλέπεται από τη Νομοθεσία», αναφέρεται.

Το Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, προστίθεται, αποφάσισε όπως δοθεί παράταση για υποβολή των δηλώσεων μέχρι τις 30.9.2022, και ακολούθως όπως δημοσιοποιηθούν και αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου και στον Τύπο τα ονόματα όσων δεν έχουν υποβάλει τη δήλωσή τους και τους επιβληθεί το προβλεπόμενο από το Νόμο πρόστιμο.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Εντός Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για τον τερματισμό των υπηρεσιών της ως δικαστού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που ξεκίνησε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται ως Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστικό Συμβούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE