Χουλουσί Ακάρ: «Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία»

Χουλουσί Ακάρ: «Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία»

Η Κύπρος είναι εθνική υπόθεση για την Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά τη συνάντηση του στην Άγκυρα Υπουργούς Άμυνας ‘φιλικών και αδελφών χωρών (Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισίας, Ουζμπεκιστάν) ανάμεσά τους και ο «υπουργός» του ψευδοκράτους.

«Είναι όρος οι φιλικές χώρες, οι συμμαχικές χώρες να μιλούν, να συζητούν και να αλληλοβοηθούνται μεταξύ τους», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά εμάς, πρόσθεσε, «μπορούμε να αναπτύξουμε την συνεργασία στην στρατιωτική εκπαίδευση, τις σχέσεις σε θέματα αμυντικής βιομηχανίας. Το τραπέζι είναι πεντακάθαρο. Όλοι θα θέσουν τις ιδέες τους, τις ανάγκες τους. Κι αφού συζητήσουμε τί χρειάζεται να κάνουμε, έπειτα θα αποφασίσουμε όλοι μαζί».

«Διότι αν δεν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε καλά τις περιόδους ειρήνης, θα είναι πολύ αργά στις περιόδους κινδύνου. Αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση στάση έναντι τρίτων χωρών», είπε ο κ. Ακάρ.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE