Prometheas Asphalt Ltd: «Τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι είναι κλειστά από το Μάρτιο του 2022»

Prometheas Asphalt Ltd: «Τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι είναι κλειστά από το Μάρτιο του 2022»

Από τον Μάρτιο του 2022 τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι δεν έχουν λειτουργήσει ούτε για ένα λεπτό, αναφέρει σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Τετάρτη η εταιρεία Prometheas Asphalt Ltd, με αφορμή και την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα ασφαλτικά.

Στην ανακοίνωση υποστηρίζεται ότι ουδέποτε τα εργοστάσια παραβίασαν τους περιβαλλοντικούς ελέγχους κατά τη λειτουργία τους και πάντοτε υπήρχε σεβασμός στις υποχρεώσεις και πλήρης συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, των οποίων τις υποδείξεις ακολουθούν πιστά.

«Από τον Μάρτιο του 2022 τα εργοστάσιά μας στο Τσέρι δεν έχουν λειτουργήσει ούτε για ένα λεπτό, οι κάτοικοι της περιοχής Ιδαλίου που παραπονιούνταν για οσμές και οχληρία με αποτέλεσμα να εκδοθεί το Διάταγμα και να μας κλείσουν, συνεχίζουν να έχουν τα ίδια παράπονα και απέστειλαν επιστολές στον Πρόεδρο και στον Γενικό Εισαγγελέα. Αυτό σημαίνει ότι ουδέποτε το πρόβλημα ήταν τα δικά μας εργοστάσια και σήμερα είμαστε η μόνη εταιρεία στην Κύπρο που τις έχουν κλείσει όλα τα εργοστάσια», αναφέρει η ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων, προστίθεται ότι η εταιρεία Prometheas Asphalt Ltd είναι πιθανόν η μόνη εταιρεία που ενώ έχει εξασφαλίσει Άδεια Οικοδομής για ανέγερση ασφαλτικού, «δεν μας επιτρέπεται η λειτουργία».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.