Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στην Ευρώπη βρέθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Πορτογαλία

Ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος στην Ευρώπη βρέθηκε στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Πορτογαλία

Παλαιοντολόγοι εργάζονται εντατικά στην πίσω αυλή ενός σπιτιού στην Πορτογαλία για να φέρουν στο φως τα λείψανα του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έχει βρεθεί ποτέ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας.

Απολιθωμένα οστά του δεινοσαύρου βρέθηκαν το 2017 από τον ιδιοκτήτη ενός οικοπέδου στην πόλη Πομπάλ, στην κεντρική Πορτογαλία, κατά τη διάρκεια εργασιών ανοικοδόμησης.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, Ισπανοί και Πορτογάλοι παλαιοντολόγοι έκαναν ανασκαφή στον χώρο για να αποκαλύψουν τον μεγαλύτερο, όπως πιστεύουν, δεινόσαυρο της Ευρώπης: υπολογίζουν ότι είχε μήκος περίπου 25 μέτρα και έζησε πριν από 145 εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με το τμήμα Επιστημών του Πανεπιστημίου.

Ο σκελετός ανήκει σε ένα σαυρόποδο, ένα είδος φυτοφάγου, τετράποδου δεινόσαυρου με πολύ μακρύ λαιμό και ουρά.

dino_portug

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Χριστοδουλίδης ευχαριστεί Τραμπ και Αλ Σίσι – «Αναγνώριση του ρόλου της Κύπρου στη Μέση Ανατολή»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε δημόσια τις ευχαριστίες του προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι για την πρόσκληση να παραστεί στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αίγυπτο, για τη Γάζα.

BEST OF TOTHEMAONLINE