Όπως μεταδίδει η Sun, ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε το ύψιστης αξίας βραβείο που μπορεί να απονεμηθεί από τη χώρα σε ξένους -«Το Τάγμα της Ελευθερίας»- ως ένδειξη για την αναγνώριση της ένθερμης υποστήριξης της Βρετανίας.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παραδώσει στη χώρα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 54 εκατ. λιρών προκειμένου να μπορεί να αμυνθεί μακροπρόθεσμα έναντι των Ρώσων εισβολέων.
Ο Μπόρις Τζόνσον σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του τρίτου στην ουκρανική πρωτεύουσα ανέφερε τα εξής:
«Τους τελευταίους έξι μήνες το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας αυτή την κυρίαρχη χώρα στην άμυνά της από τον βάρβαρο και παράνομο εισβολέα. Το σημερινό πακέτο στήριξης θα δώσει στις γενναίες και ανθεκτικές ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μία επιπλεόν ώθηση δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις και να πολεμούν για την ελευθερία τους. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει σημασία για όλους μας, για αυτό είμαι εδώ σήμερα για να δώσω το μήνυμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μαζί σας και θα συνεχίσει να είναι για τις επόμενες ημέρες και μήνες. Και ναι, μπορείτε και θα κερδίσετε».
Υπενθυμίζεται πως ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αποχωρήσει από το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ενώ ενδέχεται η σημερινή επίσκεψη στην εμπόλεμη χώρα να είναι και η τελευταία του ως «πρωθυπουργός».
Σήμερα 24 Αυγούστου, η Ουκρανία γιορτάζει τα 31 χρόνια από την απελευθέρωση του κράτους από τη σοβιετική διακυβέρνηση. Σαν σήμερα το 1991 υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο της Ουκρανικής ΣΣΔ η Πράξη Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
Πηγή: protothema.gr