Μπόρις Τζόνσον: Άφησε τις διακοπές στην Ελλάδα και ταξίδεψε στο Κίεβο - «Μπορείτε και θα κερδίσετε» - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Μπόρις Τζόνσον: Άφησε τις διακοπές στην Ελλάδα και ταξίδεψε στο Κίεβο - «Μπορείτε και θα κερδίσετε» - Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας

Ημέρα της Ανεξαρτησίας από τη σοβιετική διακυβέρνηση η σημερινή για την Ουκρανία, και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε μια επίσκεψη-έκπληξη στο Κίεβο για να δει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως μεταδίδει η Sun, ο Μπόρις Τζόνσον έλαβε το ύψιστης αξίας βραβείο που μπορεί να απονεμηθεί από τη χώρα σε ξένους -«Το Τάγμα της Ελευθερίας»- ως ένδειξη για την αναγνώριση της ένθερμης υποστήριξης της Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να παραδώσει στη χώρα ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 54 εκατ. λιρών προκειμένου να μπορεί να αμυνθεί μακροπρόθεσμα έναντι των Ρώσων εισβολέων.

Ο Μπόρις Τζόνσον σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του τρίτου στην ουκρανική πρωτεύουσα ανέφερε τα εξής:

«Τους τελευταίους έξι μήνες το Ηνωμένο Βασίλειο στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της Ουκρανίας, υποστηρίζοντας αυτή την κυρίαρχη χώρα στην άμυνά της από τον βάρβαρο και παράνομο εισβολέα. Το σημερινό πακέτο στήριξης θα δώσει στις γενναίες και ανθεκτικές ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις μία επιπλεόν ώθηση δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συνεχίσουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις και να πολεμούν για την ελευθερία τους. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία έχει σημασία για όλους μας, για αυτό είμαι εδώ σήμερα για να δώσω το μήνυμα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μαζί σας και θα συνεχίσει να είναι για τις επόμενες ημέρες και μήνες. Και ναι, μπορείτε και θα κερδίσετε».

 
Υπενθυμίζεται πως ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να αποχωρήσει από το αξίωμα του πρωθυπουργού της Βρετανίας, ενώ ενδέχεται η σημερινή επίσκεψη στην εμπόλεμη χώρα να είναι και η τελευταία του ως «πρωθυπουργός».

Σήμερα 24 Αυγούστου, η Ουκρανία γιορτάζει τα 31 χρόνια από την απελευθέρωση του κράτους από τη σοβιετική διακυβέρνηση. Σαν σήμερα το 1991 υιοθετήθηκε από το Κοινοβούλιο της Ουκρανικής ΣΣΔ η Πράξη Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Η Γενεύη δεν θα είναι το τέλος του δρόμου για το κυπριακό- Πανέτοιμη η Λευκωσία για όλα τα σενάρια- Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη, με τον ΓΓ των ΗΕ

Τη θέση ότι η Λευκωσία είναι πανέτοιμη για όλα τα σενάρια, για όλες τις ενδεχόμενες και μη εκπλήξεις εξέφρασε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στα πλαίσια της διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, στους πέντε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE