Η British Airways θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις ως τον Μάρτιο

Η British Airways θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις ως τον Μάρτιο

Σε άλλη μία μαζική ακύρωση προγραμματισμένων πτήσεων πρόκειται να προχωρήσει η Bristish Airways, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό που ταλαιπωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη.

Η βρετανική εταιρεία θα ακυρώσει 10.000 πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου ως τον Μάρτιο του 2023. Αυτό σημαίνει ότι περιορίζει το πτητικό πρόγραμμα στις πτήσεις μικρών αποστάσεων (short-haul) κατά 8%.

Μέσα στο καλοκαίρι η British είχε περικόψει δεκάδες χιλιάδες πτήσεις, αναφέρει ο Guardian.

Οι αεροπορικές εταιρείες «πληρώνουν» τις περικοπές στις οποίες είχαν προχωρήσει το 2020, όταν τα lockdown περιόρισαν κατά πολύ τις πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ειδικά το προσωπικό εδάφους, όπως αυτό για τη διαχείριση αποσκευών, περιορίστηκε κατά πολύ.

Φέτος η αεροπορική κίνηση έχει προσεγγίσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία, αλλά το προσωπικό απλά δεν υπάρχει και η εκπαίδευσή του από την αρχή είναι χρονοβόρα. Αποτέλεσμα, οι τεράστιες ουρές και οι καταγγελίες για χαμένες βαλίτσες στη Βρετανία, αλλά και σε όλη την Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ψήφισε ο Χριστοδουλίδης για τον Πρόεδρο του EPP – Στο πλευρό του και ο Μητσοτάκης – Δείτε φωτογραφίες

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης ψήφισε σήμερα για τον Πρόεδρο του EPP στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Βαλένθια της Ισπανίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE