Στη δημοσιότητα η έκθεση για τα χρυσά διαβατήρια - Απόκρυψη στοιχείων από ΥΠΕΣ, συμβόλαια εκατομμυρίων ακυρώθηκαν

Στη δημοσιότητα η έκθεση για τα χρυσά διαβατήρια - Απόκρυψη στοιχείων από ΥΠΕΣ, συμβόλαια εκατομμυρίων ακυρώθηκαν

Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα (22/8) η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σχετικά με τα ευρήματα από τη διερεύνηση της παραχώρησης διαβατηρίων στο πλαίσιο του επενδυτικού προγράμματος της Κύπρου.

Η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουλίου, αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας.

Η Έκθεση της ΕΥ (ΚΕΠ) αναφέρει, μεταξύ άλλων:

1. Το ΚΕΠ παρέμεινε σαθρό μέχρι τέλους

2. Το ΥΠΕΣ απέκρυβε στοιχεία από το Υπουργικό Συμβούλιο 

3. €200 εκ. απώλεια από ΦΠΑ

4. €25 εκ. απώλεια από μη είσπραξη τελών

5. Συμβόλαια αξίας €1 δις ακυρώθηκαν

6. Συμβόλαια αξίας €3,5 δις εκκρεμούν.

Όπως είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, ελέγχθηκαν χιλιάδες περιπτώσεις αγοραπωλησιών, στο πλαίσιο του κυπριακού επενδυτικού προγράμματος, η κάθε μία ξεχωριστά, καθ’ όλη την πορεία της.

Δείτε εδώ την έκθεση

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Σε ετοιμότητα τα ΗΕ για το αδιέξοδο: Οι 4 πυλώνες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το ραντεβού του Απριλίου

Τα Ηνωμένα Έθνη είναι έτοιμα να διευκολύνουν οποιαδήποτε συνάντηση, ανά πάσα στιγμή, δήλωσε την Παρασκευή ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ των ΗΕ στην Κύπρο Χασίμ Ντιάν, μετά από συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE