Πυρκαγιά ξέσπασε στην Ψημολόφου - Προκάλεσε ζημιές σε πασσάλους της ΑΗΚ

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Ψημολόφου - Προκάλεσε ζημιές σε πασσάλους της ΑΗΚ

Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στην Κοινότητα Ψημολόφου, σήμερα Σάββατο, 20 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κ. Ανδρέα Κεττή, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε στις 14.57 σε πυρκαγιά ξηρών χόρτων, ελαιόδεντρων και άλλων δέντρων εντός και εκτός περιφραγμένου χώρου υποστατικού στην Κοινότητα Ψημολόφου. Το υποστατικό έχει προφυλαχθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, όμως προκάλεσε ζημιές σε πασσάλους της ΑΗΚ, σε λάστιχα άρδευσης και σε καλαμιώνα».

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εργάστηκαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λευκωσίας και τέσσερα από το Τμήμα Δασών.

Ταυτόχρονα, στη πυρκαγιά παρευρέθηκε και η Αστυνομία για ρύθμιση της τροχαίας κίνησης.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία, αφού υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η πυρκαγιά πιθανόν να προκλήθηκε από καψάλισμα που γινόταν στην περιοχή.

* Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE