Κάμερες τροχαίας: Θέμα συζήτησης το πώς θα καταγράφουν τις παραβάσεις - Εντός 5 ημερών το εξώδικο

Κάμερες τροχαίας: Θέμα συζήτησης το πώς θα καταγράφουν τις παραβάσεις  - Εντός 5 ημερών το εξώδικο

Σε διεργασίες για να ξεκινήσει η εφαρμογή της πρώτης φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης προβαίνουν το Υπουργείο Μεταφορών και η διαχειρίστρια εταιρεία, ενώ το θέμα συζήτησης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι ο τρόπος που θα καταγράφουν τις παραβάσεις των οδηγών.

Οι διαδικασίες ξεκίνησαν να τρέχουν με στόχο να έρθουν 16 νέες κινητές κάμερες και οι 20 σταθερές μέχρι τις αρχές του νέου έτους. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Φιλελεύθερος, με την έναρξη της πρώτης φάσης θα μπουν σε εφαρμογή οι δείκτες συμμόρφωσης, ώστε στην περίπτωση που η εταιρεία δεν εκτελεί τα όσα προβλέπονται στο συμβόλαιο, να υποστεί κυρώσεις.

Επίσης προσφέρεται η πρώτη δόση για την προμήθεια και διαχείριση του έργου, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει ούτε ένα σεντ λόγω του γεγονότος ότι βρισκόταν στην πιλοτική φάση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα, βάσει του συμβολαίου, θα πρέπει ένα εξώδικο να αποστέλλεται στον παραβάτη οδηγό εντός πέντε ημερών, από την ώρα που καταγράφεται, συν μία μέρα για να περαστεί η παράβαση στο κεντρικό σύστημα. Αν δεν γίνεται αυτό, τότε προβλέπεται πέναλτι για την εταιρεία.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για  την κυπριακή προεδρία το 2026

Ενημέρωσε τον Σάντσεθ για τις εξελίξεις στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης – Τι συζήτησαν για την κυπριακή προεδρία το 2026

Με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας Πέδρο Σάντσιεθ συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στη Μαδρίτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE