ΟΗΕ: Να αυξηθούν οι δαπάνες για τη μόρφωση παιδιών σε κατεστραμμένες ή εμπόλεμες περιοχές

ΟΗΕ: Να αυξηθούν οι δαπάνες για τη μόρφωση παιδιών σε κατεστραμμένες ή εμπόλεμες περιοχές

«Την ώρα που οι ανάγκες αυξάνονται, η βοήθεια μειώνεται» τόνισε ο Μπράουν μιλώντας σε μια διάσκεψη για την εκπαίδευση που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Όσλο. «Πρέπει να δράσουμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση», σημείωσε.

Την ανάγκη αύξησης της χρηματοδότησης της εκπαίδευσης παιδιών που πλήττονται από φυσικές καταστροφές ή εμπόλεμες συρράξεις υπογράμμισε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την παγκόσμια εκπαίδευση Γκόρντον Μπράουν.
 


Παράλληλα κάλεσε να δημιουργηθεί ένα ταμείο ανθρωπιστικής βοήθειας με διαθέσιμα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την βοήθεια στην εκπαίδευση σε χώρες όπου υπάρχουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και τα σχολεία δεν συμπεριλαμβάνονται στα είδη πρώτης ανάγκης — την τροφή, το πόσιμο νερό, της στέγη και τα φάρμακα.

Η βοήθεια για τη βασική εκπαίδευση μειώθηκε το 2013 στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια από 4,5 δισεκ. δολάρια το 2010, παρότι η βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες συνολικά αυξήθηκε, διευκρίνισε ο Μπράουν.

Τον περασμένο μήνα, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε πως ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκαν εγκαταλείψουν τις εστίες τους αυξήθηκε σε 59,5 εκατομμύρια στο τέλος του 2014, με τα 30 εκατ. να είναι παιδιά κάτω των 18 ετών, από 51,2 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Μπράουν σημείωσε πως μπορούν να βρεθούν χρήματα — για παράδειγμα με τις περικοπές επιδοτήσεων στα ορυκτά καύσιμα και την χορήγησή των ποσών αυτών στα σχολεία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Διαφάνεια στην πράξη: Ο ΠτΔ έδωσε στη δημοσιότητα τις εκθέσεις για τη Φονική Πυρκαγιά - Ιδού όσα αναφέρονται

Σε μια καθοριστική κίνηση διαφάνειας και λογοδοσίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης προχώρησε στη δημοσιοποίηση όλων των εκθέσεων που του υποβλήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την επαρχία Λεμεσού. Όπως είχε δεσμευτεί δημοσίως, η ενημέρωση προς τους πολίτες γίνεται με πλήρη διαφάνεια, μέσα από αδιαμεσολάβητη πρόσβαση στα στοιχεία που καταγράφουν βήμα προς βήμα τη διαχείριση της κρίσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE