Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον δράστη της επίθεσης στον Ρουσντί

Κατηγορίες για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον δράστη της επίθεσης στον Ρουσντί

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την επίθεση κατά του Βρετανοαμερικανού συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί την Παρασκευή κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση, δήλωσαν το Σάββατο οι εισαγγελείς.

«Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού [δηλαδή εκ προθέσεως] και επίθεση δεύτερου βαθμού», δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα.

«Του απαγγέλθηκαν αυτές οι κατηγορίες τη χθεσινή νύχτα και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, το NBC ανέφερε ότι ο ύποπτος εκδήλωνε συμπάθεια για τον σιιτικό εξτρεμισμό, αλλά και για τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

Πρόκειται για τον 24χρονο Χάντι Ματάραπό το Φέιρβιου του Νιου Τζέρσεϊ που αγόρασε ένα εισιτήριο για την εκδήλωση Ιδρύματος Τσοτόκουα στα δυτικά της πολιτείας Νέας Υόρκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Νέα πολιτικά στρατόπεδα μετά την επανεκλογή Αννίτας – Οι συμμαχίες με φόντο τις Προεδρικές του 2028

Η επανεκλογή της Αννίτας Δημητρίου στην Προεδρία της Βουλής φαίνεται να διαμορφώνει δύο διακριτά πολιτικά μπλοκ, τα οποία συνεχίζουν την αντιπαράθεσή τους, ενώ παράλληλα επιδιώκουν να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2028.