Στο πεδίο μάχης ΕΦ και δυνάμεις από ΗΠΑ - Στο σημείο και ελεύθεροι σκοπευτές - Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

Στο πεδίο μάχης ΕΦ και δυνάμεις από ΗΠΑ - Στο σημείο και ελεύθεροι σκοπευτές - Δείτε φωτογραφίες από την άσκηση

Από 11 έως 22 Ιουλίου 2022, συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Καταδρομών (ΔΚΔ) και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «GUARDIAN-2022», στην οποία συμμετείχαν οι αντίστοιχες ομάδες ειδικών επιχειρήσεων.

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε διάφορα είδη βολών ατομικού και ομαδικού οπλισμού, καθώς και ελευθέρων σκοπευτών, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων και εξάσκηση του προσωπικού σε αντικείμενα Α΄ Βοηθειών πεδίου μάχης.

Μέρος της άσκησης παρακολούθησε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο οποίος συνεχάρη τα ασκούμενα τμήματα, επισημαίνοντας τη σημασία της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η άσκηση, η οποία εντάσσεται στο πλέγμα διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει η Εθνική Φρουρά με τις Ένοπλες Δυνάμεις φίλων χωρών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Άμυνας, κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων της ΕΦ, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες των ΗΠΑ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.