Μειωμένες 14% στην Κύπρο οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο σε σχέση με 2019

Μειωμένες 14% στην Κύπρο οι εμπορικές πτήσεις τον Ιούλιο σε σχέση με 2019

Μειωμένες κατά 15% ήταν οι εμπορικές πτήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον περασμένο Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, πριν την πανδημία, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Στην Κύπρο οι πτήσεις τον Ιούλιο του 2022 ήταν κατά 14% μειωμένες σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, λίγο κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Σε απόλυτους αριθμούς, τον περασμένο Ιούλιο καταγράφηκαν 595.965 πτήσεις σε όλη την ΕΕ και 7.626 στην Κύπρο.

Η μόνη χώρα στην οποία καταγράφηκε αύξηση των εμπορικών πτήσεων σε σύγκριση με το καλοκαίρι πριν την πανδημία ήταν η Ελλάδα, καθώς καταγράφηκαν 7% περισσότερες πτήσεις (70.071 πτήσεις τον Ιούλιο σε απόλυτους αριθμούς ).

Η μεγαλύτερη μείωση σε πτήσεις καταγράφηκε στη Σλοβενία, όπου οι εμπορικές πτήσεις μειώθηκαν κατά 42% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 (1.612 πτήσεις τον Ιούλιο σε απόλυτους αριθμούς).

Οι περισσότερες πτήσεις σε απόλυτους αριθμούς τον Ιούλιο του 2022 καταγράφηκαν στην Ισπανία (156.199 πτήσεις, μείωση 7,3% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019), τη Γερμανία (135.256, μείωση 24,2%), τη Γαλλία (123.323, μείωση 11,8%) και την Ιταλία (118.825, μείωση 9,5%) με την Ελλάδα να ακολουθεί στην πέμπτη θέση.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Poll- Προεδρικές 2028: Η κούρσα για το Προεδρικό- Ποιον θέλουν οι πολίτες στο τιμόνι της χώρας;

Οι Προεδρικές Εκλογές του 2028 βρίσκονται ήδη στο επίκεντρο της πολιτικής συζήτησης, με τις διεργασίες, τις δημόσιες τοποθετήσεις και τα σενάρια γύρω από τα πρόσωπα που ενδέχεται να διεκδικήσουν την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας να συγκεντρώνουν ολοένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

BEST OF TOTHEMAONLINE