ΓεΣΥ: Πως θα γίνονται οι αλλαγές σε προσωπικούς ιατρούς - Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

ΓεΣΥ: Πως θα γίνονται οι αλλαγές σε προσωπικούς ιατρούς - Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας ενημερώνει τους δικαιούχους ότι από την 31η Αυγούστου 2022, η ελάχιστη περίοδος του δικαιώματος για αλλαγή προσωπικού ιατρού (ΠΙ) θα αυξηθεί από τους έξι (6) στους δώδεκα (12) μήνες, από την ημερομηνία εγγραφής των δικαιούχων στον κατάλογο του υφιστάμενου ΠΙ τους.

Επιπρόσθετα, κατά την αλλαγή ΠΙ ο δικαιούχος δηλώνει πλέον τον λόγο αλλαγής ΠΙ, μέσω του Συστήματος Πληροφορικής:

  • Στην περίπτωση που υποβάλλεται αίτημα εγγραφής σε κατάλογο ΠΙ μέσω της Πύλης Δικαιούχων του Συστήματος Πληροφορικής, ο δικαιούχος συμπληρώνει το απαιτούμενο πεδίο, ως ακολούθως: Διαχείριση προσωπικών ιατρών – Αίτημα εγγραφής σε προσωπικό ιατρό: Κατόπιν αναζήτησης και επιλογής του προσωπικού ιατρού για τον οποίο θα υποβληθεί αίτημα εγγραφής, κατά την επιβεβαίωση του αιτήματος ο δικαιούχος καλείται να καταχωρήσει τον λόγο αλλαγής προσωπικού ιατρού.
  • Στην περίπτωση που η αλλαγή ΠΙ ολοκληρώνεται κατόπιν επίσκεψης του δικαιούχου στον ΠΙκαι εγγραφής του στον κατάλογο δικαιούχων του από τον ΠΙ, ο λόγος αλλαγής ΠΙ που δηλώνει ο δικαιούχος καταχωρείται στο Σύστημα Πληροφορικής από τον ΠΙ.

Σημειώνεται ότι και στις δύο πιο πάνω περιπτώσεις, με την ολοκλήρωση της εγγραφής του δικαιούχου στον κατάλογο ΠΙ, ο προηγούμενος ΠΙ ενημερώνεται από τον Οργανισμό για τη διαγραφή του δικαιούχου και τον λόγο διαγραφής του από τον κατάλογο δικαιούχων του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Ανατολίτικο παζάρι για την Προεδρία της Βουλής: Πάνε κι έρχονται τα επιτελεία των κομμάτων - Ποια σενάρια βρίσκονται στο τραπέζι

Η εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής εξελίσσεται ήδη στο πρώτο μεγάλο πολιτικό θρίλερ μετά τις βουλευτικές εκλογές, με τα κομματικά επιτελεία να βρίσκονται σε διαρκή κινητικότητα και τις διεργασίες να πυκνώνουν όσο πλησιάζει η πρώτη συνεδρία της νέας Ολομέλειας. Συναντήσεις, τηλεφωνήματα, ανεπίσημες επαφές και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύπλοκου πολιτικού παζλ, στο οποίο τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο.

BEST OF TOTHEMAONLINE