Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα της Βηρυτού

Παραδόθηκε ο ένοπλος που κρατούσε ομήρους σε τράπεζα της Βηρυτού

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ της ομηρίας σε τράπεζα της Βηρυτού, όπου ένας Λιβανέζος κρατούσε ομήρους επί σχεδόν έξι ώρες. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ένοπλος βγήκε από την τράπεζα με τα χέρια ψηλά. Κανείς από τους έξι ομήρους δεν τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον λιβανέζικο Ερυθρό Σταυρό.

Ο ένοπλος εισέβαλε το μεσημέρι στο υποκατάστημα της τράπεζας, ζητώντας χρήματα από τις δεσμευμένες καταθέσεις του. «Μπήκε με κυνηγετικό όπλο και εύφλεκτα υλικά και απείλησε τους υπαλλήλους για να του δώσουν τις οικονομίες του», σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΝΝΑ μετέδωσε ότι ο άνδρας «απείλησε να αυτοπυρποληθεί αφού σκοτώσει τους πάντες», ενώ κάποια στιγμή «έστρεψε το όπλο του στο κεφάλι του διευθυντή».

Σύμφωνα με το NNA, εισέβαλε στην τράπεζα επειδή ο πατέρας του είχε εισαχθεί προσφάτως στο νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και αδυνατούσε να καλύψει το οικονομικό κόστος. «Ο αδερφός μου έχει 210.000 δολάρια στην τράπεζα και χρειάζεται μόνο 5.000 για να πληρώσει τα έξοδα του νοσοκομείου», είχε πει νωρίτερα σε δημοσιογράφους ο Ατέφ αλ Σέιχ Χουσέιν, προσθέτοντας ότι ο αδερφός του είχε σκοπό να παραδοθεί μόλις έπαιρνε τα χρήματά του.

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, διακρίνονται διαπραγματευτές να ζητούν από τον ένοπλο να απελευθερώσει δύο πελάτες της τράπεζας.

Εδώ και τρία χρόνια, ο Λίβανος διέρχεται μια από τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στη σύγχρονη παγκόσμια ιστορία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα. Το εθνικό νόμισμα έχει χάσει σχεδόν το 90% της αξίας του και περίπου το 80% του πληθυσμού έχει βυθιστεί στη φτώχεια, ενώ τα αυστηρά capital controls έχουν εξοργίσει τους Λιβανέζους.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE