Παγκόσμια Τράπεζα: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια $4,5 δισ. στην Ουκρανία

Παγκόσμια Τράπεζα: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια $4,5 δισ. στην Ουκρανία

H Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι κινητοποιεί επιπρόσθετη οικονομική στήριξη ύψους $4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς την Ουκρανία, η οποία από τα τέλη Φεβρουαρίου αντιμετωπίζει την ρωσική εισβολή στη χώρα.

Τα πρόσθετα χρήματα θα βοηθήσουν το Κίεβο να καταβάλει το κόστος των κυβερνητικών υπηρεσιών και συντάξεων, που θεωρείται κλειδί στην απάμβλυνση του οικονομικού αντικτύπου της ρωσικής εισβολής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα.

«Η Ουκρανία χρειάζεται συνεχόμενες κυβερνητικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένης της υγείας, της εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας προκειμένου να αποτρέψει την επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και της φτώχειας», δήλωσε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μαλπάς.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Κατηγορεί τον ΠτΔ για «προσβολή» των Τ/κ ο Τατάρ - «Εξυπηρετεί τις δικές του ατζέντες, οξύνει τις εντάσεις»

Για «προσβολή» των Τουρκοκυπρίων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη με τις δηλώσεις του σε σχέση με την υπόθεση παράνομης κράτησης των 5 Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα, κάνει λόγο ο Ερσίν Τατάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE