Χαλκιδική: «Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου» – Συγκλονίζει ο Ιβάν που πάλευε για 20 ώρες με τα κύματα

Χαλκιδική: «Απλά δέχεσαι τη μοίρα σου» – Συγκλονίζει ο Ιβάν που πάλευε για 20 ώρες με τα κύματα

Για τον εφιάλτη που έζησε, παλεύοντας για 20 ώρες με τα κύματα, όταν τα ρεύματα τον μετέφεραν από την παραλία Μύτη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όπου γιόρταζε τα γενέθλιά του, 15 ναυτικά μίλια νότια της Κασσάνδρας, μίλησε ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία.

«Τη δεύτερη μέρα όταν έβλεπα ότι όλοι έψαχναν στις γύρω περιοχές, τότε κατάλαβα ότι μάλλον δε θα με βρουν. Ήταν απογοήτευση» περιγράφει μιλώντας στο Alpha για τις σκέψεις του εκείνες τις δύσκολες ώρες.

Ο 30χρονος περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την «οσμή του θανάτου» που νιώθει ένας αγνοούμενος κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς καμία ελπίδα διάσωσης.

«Είναι απλά όπως όλα τα άλλα συναισθήματα, απλά δέχεσαι τη μοίρα σου, κάνεις ότι μπορείς και συγκεντρώνεσαι στην επιβίωσή σου» συγκλονίζει.

Στη συνέχεια αναφέρεται στην μπάλα που, αν και ξεφουσκωμένη όπως λέει, ήταν το σωσίβιο που τον κράτησε στη ζωή. «Ναι βρήκα μια μικρή μπάλα, μια παιδική μπάλα τη δεύτερη μέρα, ήταν μόνο λίγες ώρες μετά την ανατολή… Βρήκα την μπάλα μέσα στη θάλασσα και κολύμπησα προς το μέρος της και την κρατούσα με τα χέρια. Ήταν λίγο ξεφουσκωμένη. Ήταν απογοητευτικό» περιγράφει ο Ιβάν.

Ο 30χρονος κρατούσε σφιχτά την μπάλα που δυο αδέρφια είχαν χάσει στη Λήμνο 10 ημέρες νωρίτερα και κατάφερε να βγει νικητής στη μεγάλη μάχη του. «Απλά ένα ευχαριστώ, ένα αληθινό ευχαριστώ σε όλους όσους συμμετείχαν στη διασωσή μου ανεξάρτητα το ρόλο τους» καταλήγει ο νεαρός Ιβάν.

Πηγη: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

LIVE/Πύρινη κόλαση στην Επ. Λεμεσού: Εκκενώνονται χωριά λόγω της φωτιάς - Κάηκαν σπίτια

Δραματικές είναι οι στιγμές από την πολύ δύσκολη η κατάσταση στην μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε από ττην κοινότητα Μαλιάς στην επαρχία Λεμεσού και πλέον έχει επεκταθεί μεταξύ των κοινοτήτων Ομόδους, Άρσους και Βάσας. Συγκεκριμένα ισχυρές δυνάμεις, περιλαμβανομένων οκτώ πτητικών μέσων επιχειρούν στην περιοχή Μαλιάς- Ομόδους- Βάσας στην οποία μαίνεται πυρκαγιά ενώ γίνονται διασώσεις και μετακινήσεις πολιτών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή. Στο σημείο μεταβαίνει και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης. Η πυρκαγιά κατευθύνεται προς την Κοινότητα Βουνί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επηρεάζονται κατοικίες. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχωρά με εκκενώσεις στην Κοινότητα Βουνί και η Πολιτική Άμυνα με εκκενώσεις στην Κοινότητα Ποταμιού. Έπιπρόσθετες δυνάμεις στην πυρκαγιά από Λάρνακα, Πάφο και ΕΜΑΚ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE