Υπουργείο Ενέργειας: Σε εξέλιξη γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 - Τίποτα ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση

Υπουργείο Ενέργειας: Σε εξέλιξη  γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6  - Τίποτα ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση

Το Υπουργείο Ενέργειας σε σημερινή του ανακοίνωση σημειώνει ότι η γεώτρηση στον στόχο «Cronos-1» στο τεμάχιο 6 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση στην παρούσα φάση.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου εκδόθηκε ύστερα από σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια» ότι κατά τις εργασίες της κοινοπραξίας ΕΝΙ/TOTAL στο τεμάχιο 6 ανακαλύφθηκε «μεγάλο κοίτασμα», ενώ υπάρχουν επιπρόσθετα θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου δίπλα από τον εντοπισμό του κοιτάσματος.

Στην ανακοίνωσή του, το Υπουργείο περιορίζεται στην αναφορά ότι «οι εργασίες της γεώτρησης ‘Cronos-1’, εντός του Τεμαχίου 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, βρίσκονται σε εξέλιξη και δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο στην παρούσα φάση».

Προσθέτει ότι η γεώτρηση, που διεξάγεται από την κοινοπραξία Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V. η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω Τεμάχιο, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Υπενθυμίζει τέλος οι εργασίες της γεώτρησης ξεκίνησαν στις 23/5/2022 με το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» και τυγχάνουν παρακολούθησης, επί συνεχούς βάσης, από το προσωπικό της Υπηρεσίας Υδρογονανθράκων, του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE