Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό

Νίκος Χριστοδουλίδης: Συναντήθηκε με τα μέλη του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό

Με τα μέλη του Συνδέσμου για Άτομα με Αυτισμό υπό την πρόεδρό του Τασούλα Γεωργιάδου συναντήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αξιοπρεπή διαβίωση των ατόμων με αυτισμό από την προσχολική ηλικία μέχρι την ενηλικίωσή τους με στόχο την ένταξή τους στην κοινωνία.

Τονίστηκε η ανάγκη της δια βίου εκπαίδευσης μέσω μιας ολιστικής προσέγγισης που να ξεκινά από το σχολείο και η οποία να συνεχίζεται και μετά την ενηλικίωση των ατόμων με αυτισμό με στόχο την ανεξάρτητη διαβίωσή τους.

Σε σχέση με την προσαρμογή στο ενιαίο σχολικό περιβάλλον, επισημάνθηκε η ανάγκη εξατομικευμένης αξιολόγησης των παιδιών με αυτισμό, αλλά και η ενίσχυση και περαιτέρω κατάρτιση μεταξύ άλλων, των εκπαιδευτικών, των συνοδών και των ειδικών θεραπευτών.

Για τα ενήλικα άτομα με αυτισμό, σημειώθηκε η απουσία κρατικών δομών καθώς και η ανάγκη για κρατική στήριξη ιδιωτικών πρωτοβουλιών, η ενίσχυση κέντρων ημέρας και φιλοξενίας, καθώς και η δημιουργία δομών υποστηριζόμενης διαβίωσης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία – Στο 32,3% η προσέλευση

LIVE: Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία – Στο 32,3% η προσέλευση

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE