Πρώτος χρονικά καταγγέλθηκε για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης 38χρονος κάτοικος χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Γύρω στις 8.55μ.μ. χθες, το όχημα που οδηγούσε ο 38χρονος, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Ακακίου, ανακόπηκε για έλεγχο, από μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (ΟΠΟΔ) Αρχηγείου. Ο 38χρονος υποβλήθηκε σε προκαταρκτικό άλκοτεστ, με θετική ένδειξη. Ακολούθως υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη τελική ένδειξη 116μg%, αντί 22μg%.
Ως αποτέλεσμα ο 38χρονος συνελήφθη, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για εκδίκαση της υπόθεσης.
Λίγες ώρες αργότερα, στη 1.50π.μ. σήμερα, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Παραλιμνίου, ανέκοψαν για έλεγχο αυτοκίνητο, που κινείτο σε δρόμο στο Παραλίμνι. Οδηγός του οχήματος ήταν 43χρονος κάτοικος της επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης. Ως εκ τούτου μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Παραλιμνίου, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη108μg%, αντί 22μg%.
Ο 43χρονος κατηγορήθηκε γραπτώς για να κλητευθεί ενώπιον Δικαστηρίου.