Τατάρ: «Δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση το ψευδοκράτος»

Τατάρ: «Δεν βρίσκεται σε κακή οικονομική κατάσταση το ψευδοκράτος»

Παρά την «απομόνωση», τους «περιορισμούς και τα εμπάργκο» που επιβάλλονται, το ψευδοκράτος έχει καταστεί «φίρμα» στον τουρισμό και στην ανώτατη εκπαίδευση, είπε σε δηλώσεις του ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ, σύμφωνα με την «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

«Δεν είμαστε και σε πολύ κακή κατάσταση, θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα», είπε ο Τατάρ κατά την διάρκεια του ταξιδιού του με πλοίο ανάμεσα στο λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας και το λιμάνι Τάσουτζου της Μερσίνας.

Ανάφερε ακόμα ότι τα ξενοδοχεία είναι πλήρη και ότι όλα αυτά δείχνουν την εμπιστοσύνη προς το ψευδοκράτος.

«Δεν διεκδικώ μερίδιο για τον εαυτό μου, όμως αφότου εξελέγην πρόεδρος, αναπτύχθηκαν τέτοιες στενές σχέσεις με την Τουρκία που πραγματικά υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και βλέπω ότι κοιτάζουν πολύ πιο θετικά πλέον την Κύπρο στην Τουρκία», ισχυρίστηκε.

Αναφέροντας ότι το ταξίδι με πλοίο είναι μια εναλλακτική επιλογή, ο κ.Τατάρ σημείωσε ότι υπάρχουν δύο φορές την εβδομάδα δρομολόγια ανάμεσα στην Αλεξανδρέττα και την κατεχόμενη Κερύνεια και σύντομα θα αρχίσουν δρομολόγια και προς την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Επισημαίνοντας την αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων, ο Τατάρ είπε ότι η τιμή των θαλάσσιων δρομολογίων από την Αλεξανδρέττα είναι η μισή σε σύγκριση με εκείνη των αεροπορικών εισιτηρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE