Θανατηφόρο Λάρνακα: Άμορφη μάζα το όχημα της 21χρονης Ξένιας - Φωτογραφίες από τα δύο αυτοκίνητα
Μια ακόμα τραγωδία σημειώθηκε στην άσφαλτο, τα ξημερώματα Κυριακής (27/4), με θύμα την 21χρρονη Ξένια Ζακχαίου.
Τώρα απέμειναν μόνο στάχτες και αποκαΐδια καθώς οι πύρινες φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα στο πέρασμά τους και χιλιάδες στρέμματα σπάνιας άγριας πανίδας και χλωρίδας, δεν υπάρχουν πια, όπως φαίνεται στο βίντεο του evros-news.gr.
Και η καταστροφική μανία της φωτιάς συνεχίζει να καίει ασταμάτητα, χωρίς κανείς να γνωρίζει που και πότε θα σταματήσει. Ενεργό μέτωπο υπάρχει στο νοτιοδυτικό τμήμα και επιχειρείται διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 320 πυροσβέστες, 13 οχήματα πεζοπόρων τμημάτων, 75 υδροφόρες, (10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα επιχειρούσαν στη διάρκεια της ημέρας), δασικές υπηρεσίες Εβρου και υλοτόμοι.
Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται σε γενική επιφυλακή ενώ ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τη Δαδιά.
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, για τέσσερις περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr).
Συγκεκριμένα, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα για τις εξής περιφέρειες: Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου, ΠΕ Κω, ΠΕ Καλύμνου).
Πηγή: in.gr
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις