Σπουδές στην Κύπρο - Πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Λευκωσίας

Σπουδές στην Κύπρο - Πόσο κοστίζουν τα δίδακτρα στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια της Λευκωσίας

Με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά να πλησιάζει όλο και περισσότερο, οι Κύπριοι νέοι ετοιμάζονται να ζήσουν τη φοιτητική ζωή.

Να υπενθυμίσουμε πως, τα τελευταία δύο χρόνια εμπόδιο αποτελούσε η πανδημία του κορωνοϊού, με τους πλείστους φοιτητές να αναγκάζονται να φοιτούν από την ασφάλεια του σπιτιού τους. Καινούργια δυσκολία για τη φετινή χρονιά, φαίνεται ότι θα αποτελέσει η ακρίβεια, θέμα που ίσως να αλλάζει ή να επηρεάζει, τους φοιτητές ως προς την επιλογή των σπουδών τους, είτε αυτές είναι στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό.

Λόγω της ακρίβειας, όπως και της πανδημίας, πολλοί νέοι ίσως προτιμήσουν να φοιτήσουν εντός Κύπρου, όπου παρέχονται ποικίλες, ποιοτικές επιλογές από εγκεκριμένα πανεπιστήμια, τα οποία είναι σε θέση να προσφέρουν προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών.

Να σημειώσουμε ότι, η Κύπρος προσφέρει την επιλογή για σπουδές τόσο σε δημόσια, όσο και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η φοίτηση στα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας προσφέρεται δωρεάν για τα προπτυχιακά προγράμματα, ενώ κριτήριο εισαγωγής αποτελεί ο γενικός βαθμός που θα λάβει ο μαθητής στις Πανελλαδικές ή στις Παγκύπριες εξετάσεις. Από την άλλη, η φοίτηση στα ιδιωτικά πανεπιστήμια προσφέρεται βάση διδάκτρων τα οποία καθορίζονται ανάλογα με τη σπουδή, ενώ κριτήριο εισαγωγής αποτελεί το απολυτήριο Λυκείου, το οποίο κρίνεται με βαθμολογική προτεραιότητα.

Όσον αφορά τα δίδακτρα για τα πτυχιακά προγράμματα, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Frederick έχουν αναρτήσει τα δίδακτρά τους για την Ακαδημαϊκή χρονιά 2022-2023, και έχουν ως εξής:

1) Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

2) Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

3) Πανεπιστήμιο Frederick

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό την Τετάρτη οι προτάσεις για αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - Ο άμεσος στόχος της Κυβέρνησης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο αυτή την Τετάρτη αναμένεται να κατατεθούν οι προτάσεις των αρμόδιων Υπουργείων σε σχέση με τις αποζημιώσεις όσων έχουν επηρεαστεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην επαρχία Λεμεσού.

BEST OF TOTHEMAONLINE