Ρόδος: Καρέ – καρέ η διάσωση μιας θαλάσσιας χελώνας

Ρόδος: Καρέ – καρέ η διάσωση μιας θαλάσσιας χελώνας

Η διάσωση του οποιοδήποτε ζώου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση. Στην προκειμένη περίπτωση, με την θαλάσσια χελώνα που σώθηκε στη Ρόδο μετά την έγκαιρη επέμβαση των ανθρώπων, η χαρά είναι μεγαλύτερη.

Και αυτό γιατί, πριν μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι, είναι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου το 35%-50% των τραυμάτων που φέρουν οι χελώνες είναι από σκόπιμη ανθρώπινη ενέργεια, συνήθως χτυπήματα στο κεφάλι.

 

Καρέ καρέ η διάσωση της χελώνας
Μια εντυπωσιακή διάσωση χελώνας που ήταν εγκλωβισμένη στον πυθμένα της θάλασσας στο Γεννάδι της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σε ανάρτησή του ο κοινοτάρχης Γενναδίου Σταύρος Ακκούρης, σλυμφωνα με πληροφορίες από το rodiaki.gr αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδίου.Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνίτης αναπνοής

Στην περιποίηση της χελώνας μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη κ πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας μας «αποχαιρέτησε». Την είδαμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου.

Συγχαρητήρια στον Γιώργο μας στο ΑΡΧΕΛΩΝ που μας έδινε πληροφορίες τηλεφωνικά και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!».

Πηγη: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.