Ναυαγοσώστες: Τους ψάχνουν με τα κιάλια - Μεγάλος προβληματισμός

Ναυαγοσώστες: Τους ψάχνουν με τα κιάλια - Μεγάλος προβληματισμός

Προβληματισμό στις τάξεις των ναυαγοσωστών προκαλεί το γεγονός ότι μόλις μια αίτηση υποβλήθηκε στην πρόσκληση υποβολής αιτήσεων της επαρχιακής διοίκησης Λεμεσού, για κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν σε ναυαγοσώστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Σήμερα, Τετάρτη, ήταν η τελευταία μέρα για την υποβολή αιτήσεων για απασχόληση στη θέση ναυαγοσώστη και μόλις ένα άτομο ενδιαφέρθηκε, κάτοχος 2ου μεταλλίου της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο έπαρχος Μάριος Αλεξάνδρου.

Λόγω των αναγκών σε ναυαγοσώστες, η επαρχιακή διοίκηση είχε εξασφαλίσει ειδική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών ώστε να μπορεί να γίνει αποδεκτό το 3ο, 2ο ή 1ο μετάλλιο, νοουμένου ότι έχει πρώτα εξαντληθεί ο σχετικός κατάλογος των επιτυχόντων υποψηφίων με 4ο μετάλλιο.

Το γεγονός ότι μόνο ένα πρόσωπο εκδήλωσε ενδιαφέρον προκαλεί προβληματισμό, καθώς φαίνεται ότι θα παραμείνουν υποστελεχωμένοι οι ναυαγοσωστικοί πύργοι, ανέφερε εξάλλου στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος των ναυαγοσωστών της Λεμεσού, Πάμπος Παναγίδης.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής εργοδοτούνται 55 ναυαγοσώστες, ενώ θα έπρεπε ο αριθμός τους να φτάνει τους 84. Από τους συνολικά 24 ναυαγοσωστικούς πύργους, οι επτά θα έπρεπε να λειτουργούν με το σύστημα βάρδιας, κάτι που γίνεται μόνο στο ναυαγοσωστικό πόστο στην Ακτή Ολυμπίων και στην παραλία του Κουρίου.

Ο κ. Παναγίδης επανέλαβε τη θέση ότι η έλλειψη ναυαγοσωστών είναι άμεσα συνυφασμένη με την έλλειψη των αναγκαίων κινήτρων, με αποτέλεσμα αρκετά πρόσωπα που κατέχουν τα προσόντα, να μην εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Εμείς, συνέχισε, ζητούμε περισσότερα πόστα και για τη χειμερινή περίοδο αλλά και περισσότερες μόνιμες θέσεις, ώστε να εκδηλωθεί το απαιτούμενο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

«Κράτος Μαφία»: Το πόρισμα, οι πιέσεις στη Νομική Υπηρεσία και η ώρα των αποφάσεων

Η εβδομάδα που πέρασε, ίσως αποδειχθεί η πιο καθοριστική από την ημέρα που κυκλοφόρησε το βιβλίο «Κράτος Μαφία», του Μακάριου Δρουσιώτη και αυτό επειδή για πρώτη φορά, η υπόθεση μεταφέρεται ολοκληρωμένα από το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στο επίπεδο των θεσμικών αποφάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE