Φόβοι για αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα – Σε ολονύκτιο συναγερμό η Πυροσβεστική στην Ελλάδα

Φόβοι για αναζωπυρώσεις στα πύρινα μέτωπα – Σε ολονύκτιο συναγερμό η Πυροσβεστική στην Ελλάδα

Ιδιαίτερα δύσκολη αποδείχτηκε και η σημερινή ημέρα για πυροσβεστικές δυνάμεις και χιλιάδες κατοίκους, κυρίως της Αττικής, που είδαν τις περιουσίες τους να απειλούνται από την πύρινη λαίλαπα.

Τα μέτωπα που προβλημάτισαν και οδήγησαν εκατοντάδες πυροσβέστες να πέσουν στη μάχη με τις φλόγες ήταν αυτό της ευρύτερης περιοχής της Πεντέλης, των Μεγάρων και της Σαλαμίνας.

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τετάρτης, η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα είναι σαφέστατα καλύτερη με τις δυνάμεις να επιχειρούν να τα θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

Αυτό που φοβίζει, πάντως, είναι οι αναζωπυρώσεις, οι οποίες κατά τη διάρκεια της ημέρας ήταν αρκετές, με τις Αρχές να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για ένα ακόμη βράδυ.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE