Ο γνωστός Κύπριος δημοσιογράφος, Μιχάλης Ιγνατίου, αρθρογράφησε στο «Έθνος» για το δημοψήφισμα (05/07) και το μυαλό του πήγε στις συνθήκες που βιώσαμε στην Κύπρο το 2004.
Παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο του που δημοσιεύτηκε το Σάββατο (04/07) στο ελλαδικό έντυπο:
«Ήταν το 2004 η κυβέρνηση Μπους - Τσέινι μαζί με τους Βρετανούς προσπαθούσαν να παραδώσουν την Κύπρο στη σφαίρα επιρροής της Τουρκίας μέσω του ρατσιστικού σχεδίου Ανάν, η πλειοψηφία των στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε παθιασμένα εναντίον των Ελλήνων της Κύπρου. Τότε ο Τάσσος Παπαδόπουλος και οι υποστηρικτές του ΟΧΙ δέχθηκαν απειλές και εκβιασμούς από τη συμμαχία που συνέστησαν οι Αγγλοι με τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.
Παρόμοιες, όχι τις ίδιες, απειλές -διότι τώρα είναι «λάιτ»- δέχεται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το 2004 δεν έβλεπε τον κίνδυνο για την Κύπρο. Οι συνεργάτες του είχαν «τυφλωθεί» από τους ροζ συντρόφους τους στο νησί και παρέσυραν ένα κομμάτι της Αριστεράς σε λάθος απόφαση και σε υποστήριξη των σχεδίων του ακροδεξιού διδύμου που κυβερνούσε την Αμερική. Και σήμερα κυριαρχούν στον ΣΥΡΙΖΑ οι δυνάμεις που μας ζητούσαν να υποταχθούμε.
Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή το αυριανό δημοψήφισμα, καθώς άκουσα τους τότε «νενέκους» να μιλούν για εθνική αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία, και για τους εκβιασμούς των ξένων για να υποταχθεί ο ελληνικός λαός.
Για το μνημόνιο και το «Ελληνικό Πρόγραμμα» έχω εκφράσει τις θέσεις μου και δεν τις αλλάζω. Ηταν το αποτέλεσμα των πράξεων των Ελλήνων πολιτικών. Αυτοί έφεραν τους δανειστές για να διαφεντεύουν τη χώρα, αυτοί κατέστρεψαν την πατρίδα μας. Τα υπόλοιπα είναι κουβέντες του καφενέ... Από εκεί και πέρα οι δανειστές εκμεταλλεύθηκαν την ανικανότητα των πολιτικών μας, επέβαλαν ένα αποικιοκρατικό πρόγραμμα και οδήγησαν τους πολίτες σε φτώχεια και εξαθλίωση.
Το 2004 η Κύπρος ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τις συνέπειες. Ηταν εξαιρετικά δύσκολες οι στιγμές, αλλά είχαμε αποφασίσει πως πρέπει να αντέξουμε.
Δεν είχαμε εναντίον μας μόνο τους ξένους, αλλά και αρκετούς Ελληνες πολιτικούς που συνεργάστηκαν με τους Αμερικανούς και τους Βρετανούς. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε το δημοψήφισμα χωρίς την παραμικρή προετοιμασία και έθεσε λάθος ερώτημα. Το γνωρίζει και ο ίδιος. Το δημοψήφισμα δεν θα λύσει κανένα πρόβλημα της χώρας και του λαού. Αντίθετα θα αυξήσει τα προβλήματα, διότι οι δανειστές είναι στυγνοί και δεν θα υποχωρήσουν ούτε έναν πόντο από τις απαράδεκτες θέσεις τους, που οδηγούν μόνιμα σε αδιέξοδο.
Θεωρώ το δημοψήφισμα ως κίνηση διχασμού των πολιτών. Ο κ. Τσίπρας είναι «φρέσκος» πρωθυπουργός και έχει ακόμα τη λαϊκή εντολή, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Αρα μπορούσε να πάρει και αποφάσεις και να μη φορτώσει τις ευθύνες στον λαό. Για να τελειώνουμε με αυτή την ιστορία, το δημοψήφισμα έπρεπε να γίνει τον Απρίλιο - Μάιο του 2010. Από τη στιγμή που η χώρα οδηγήθηκε βάσει σχεδίου στο μνημόνιο, τα δημοψηφίσματα δεν αλλάζουν τίποτα».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Έντονα καιρικά φαινόμενα: Διαχειρίσιμη η κατάσταση στις περιοχές που χτύπησε η κακοκαιρία την Πάφο
• Διακοπή ρεύματος στη Λεμεσό λόγω της κακοκαιρίας - Δείτε τις περιοχές που επηρεάζονται
• Επικό στο Αλφαμέγα: Οπαδοί άπλωσαν τα ρούχα τους για να στεγνώσουν!
• Στρατιωτική δύναμη του Ισραήλ αναπτύχθηκε σε παραλιακή πόλη Λιβάνου συλλαμβάνοντας έναν άντρα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις