Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της σειράς «Η Γη της Ελίας», βρέθηκε στις κεντρικές φυλακές Κύπρου η αγαπημένη ηθοποιός Άντζελα Γκερέκου.
Όπως ανέφερε και η ίδια σε ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, συνάντησε και την Διευθυντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η οποία όπως αναφέρει «οχι μόνο κατάφερε να επιβάλει την τάξη, αλλά κέρδισε παράλληλα τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των κρατουμένων, όσο και της Πολιτείας».
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση της:
Η #γητηςελιάς εκτός από την μεγάλη σας αγάπη την τέλεια συνεργασία με ολους τους συντελεστές ,και τεχνικό προσωπικό ,μου έχει φέρει και πολλές άλλες εκπλήξεις.. μια τέτοια είναι και τα γυρίσματα στις αληθινές φυλακές για τον δεύτερο κύκλο της σειράς, και μιλάω συγκεκριμένα για τις φυλακές της Λευκωσίας.
Μέρος των γυρισμάτων γίνονται στην γυναικεία πτέρυγα των Φυλακών μέσα σε αληθινα κελιά.
Εκεί συνάντησαμε την διευθύντρια των Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, η οποία μας εξήγησε την κατάσταση που επικρατεί στο σωφρονιστικό ίδρυμα και τα προγράμματα που εφαρμόζονται, καθιστώντας τις Κυπριακές Φυλακές μεταξύ των Φυλακών που αποτελούν πρότυπα σωφρονιστικών ιδρυμάτων και όχι αυστηρά τιμωρητικων.
Προσφάτως, μάλιστα η τηλεοπτική πλατφόρμα #Netflix έκανε αφιέρωμα στις Φυλακές της Κύπρου παρουσιάζοντας μεταξύ των πέντε πιο #ανθρώπινων Φυλακών του κόσμου.
Η κυρία Αριστοτελους ανέλαβε τη διεύθυνση (2014) των Φυλακών σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το σωφρονιστικό σύστημα. Αυτοκτονίες, βιασμοί, αποδράσεις, εξεγέρσεις.
Και οχι μόνο κατάφερε να επιβάλει την τάξη, αλλά κέρδισε παράλληλα τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη τόσο των κρατουμένων, όσο και της Πολιτείας, εφαρμόζοντας ένα πραγματικά #σωφρονιστικό σύστημα το οποίο δίνει εφόδια και καλλιεργεί νέες ευκαιρίες στους ανθρώπους που βρέθηκαν στις φυλακές. Εισήγαγει συνεχώς προγράμματα επιμόρφωσης αλλά και κοινωνικοποίησης των κρατουμένων. Διοργάνωνει εκδηλώσεις αποσκοπώντας στην ενίσχυση των σχέσεων των κρατουμένων με τις οικογένειες τους.
Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορες που βοήθησε άτομα στα πρώτα βήματα της εξωιδρυματικής ζωής τους, φροντίζοντας να ξέρει κάθε κρατούμενο με το ονοματεπώνυμο του.
Κυρίως τους ενέπνευσε το αίσθημα ευθύνης, βοηθώντας τους να προσπαθούν να μην πέσουν ξανά.
Η Άννα Αριστοτέλους, την οποία πολλοί συνάδελφοι της την χαρακτήριζουν ως ένα «φωτεινό παράδειγμα της νίκης του καλού».
Έχοντας η ίδια έναν αρχέτυπο κώδικα “αξιών” που ακολουθεί και σπανίζει,είναι μια #γυναίκα που κάνει καλά τη δουλειά της έχει οραμα . Η ίδια δεν έχει ούτε Facebook, ούτε Twitter, ούτε Instagram, ούτε ξέρει από “καλό μάρκετινγκ” για να “προβάλλει το έργο της.
Η Άννα μας λοιπόν γεννήθηκε στη Λευκωσία.
Σπούδασε στην Μεγάλη Βρετανία και είναι κάτοχος κάτοχος Πτυχίου Νομικής και Μεταπτυχιακού στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, καθώς και Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Την επαγγελματική της καριέρα ξεκίνησε ως δικηγόρος και στη συνέχεια εργάστηκε ως Συνεργάτης του Επιτρόπου Νομοθεσίας. Στη συνέχεια διορίστηκε στην Αστυνομία ως αξιωματικός στην εξειδικευμένη θέση Νομικού. Μεταξύ άλλων θέσεων, από το 2004 διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος τεσσάρων Αρχηγών Αστυνομίας, ως Ανώτερος Αξιωματικός και υπήρξε παράλληλα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europol ως επίσημος εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Να προσθέσω εδώ και για την
αξιοσημείωτη και ενεργή συμβολή της στην εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου κατά τη διαδικασία προσχώρησης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά τα αστυνομικά θέματα.
Το 2013 μετακινήθηκε στο Γραφείο του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ως Ανώτερος Λειτουργός του Γραφείου του, όπου της ανατέθηκε η αναδιοργάνωση της Αστυνομίας και των Φυλακών.
Ο ρόλος της στη σύνταξη του Στρατηγικού Σχεδίου του Τμήματος Φυλακών ήταν καταλυτικός, και από τα τέλη Οκτωβρίου του 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα της Διευθυντριας Φυλακών.
Σε συζήτηση μαζί της μας είπε: Η θέση του Διευθυντή Φυλακών, εμπερικλείει πολλές προκλήσεις 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες τον χρόνο, η ίδια σημειώνει, ωστόσο, καλούμαι καθημερινά να διαχειριστώ τις προκλήσεις αυτές, με αποτελεσματικότητα, στη βάση επαγγελματικών προτύπων σύγχρονης σωφρονιστικής υπηρεσίας και με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στη διαφορετικότητα.
Γιατί ο #σεβασμός στην #διαφορετικότητα αλλά και στην #γυναικεία #ηγεσία καθως και η #συμπερίληψη αφορά και τα #σωφρονιστικα ιδρύματα καθώς αποτελούν μέρος η και το αποτέλεσμα της ίδιας της κοινωνίας μας.
Συγχαρητήρια λοιπόν!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Mega τζακ ποτ στο Τζόκερ - «Τρελαίνει» κόσμο το νέο ποσό που μοιράζει
• Βροχές, καταιγίδες και λίγο... χιόνι - Τι καιρό θα κάνει μέχρι τη Δευτέρα
• Αύξηση στα παράπονα καταναλωτών – Τι αφορούσαν τα περισσότερα και η σύγκριση με την περσινή χρονιά
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις