ΕΚΥΣΥ: Ζητά να ενταχθούν στο ΓεΣΥ κι άλλα σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα

ΕΚΥΣΥ: Ζητά να ενταχθούν στο ΓεΣΥ κι άλλα σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα

Η ΕΚΥΣΥ με ανακοίνωση της, ζητά να ενταχθούν στο ΓεΣΥ κι άλλα σημαντικά φαρμακευτικά σκευάσματα, εκφράζοντας, ωστόσο, ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) ικανοποίησε πάγιο αίτημά της για τη διεύρυνση των κριτηρίων συνταγογράφησης για φαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία κυρίως νέοι ασθενείς καλούνταν μέχρι τώρα να πληρώσουν ολόκληρο το κόστος της αγοράς τους με ένα πολύ υψηλό ποσό.

Όπως αναφέρεται, ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας και τη διεύθυνση του ΟΑΥ δήλωσε πως αρκετά είναι ακόμη τα φάρμακα που δεν συνταγογραφούνται μέσω του ΓεΣΥ όπως είναι τα αντιγριπικά, σιρόπι βήχα, παυσίπονα, φαρμακευτικές κρέμες, βιταμίνες οι οποίες είναι αναγκαίες, ενέσεις ή και χάπια οστεοπόρωσης κτλ.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σημειώνεται, χιλιάδες συνταξιούχοι να επιβαρύνονται με μεγάλα ποσά κάθε μήνα για να προμηθευτούν φάρμακα πολύ σημαντικά για την υγεία τους.

Ως εκ τούτου η ΕΚΥΣΥ ζήτησε ξανά από τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΑΥ να επιλύσουν το πρόβλημα αυτό το συντομότερο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης για Αριστοτέλους: Αποφασίστηκε ο διορισμός της σε Γεν. Διευθύντρια - Εισήγηση για διαθεσιμότητά της

Λετυμπιώτης για Αριστοτέλους: Αποφασίστηκε ο διορισμός της σε Γεν. Διευθύντρια - Εισήγηση για διαθεσιμότητά της

Οι θεσμοθετημένες διαδικασίες, οι οποίες ακολουθούνται σε κάθε περίπτωση, ίσχυσαν και στους διορισμούς των νέων γενικών διευθυντών των υπουργείων, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισημαίνοντας ότι την πολιτική κατεύθυνση προσδιορίζει ο πολιτικός προϊστάμενος κάθε υπουργείου.

BEST OF TOTHEMAONLINE