Εγκρίθηκε η νομοθεσία για πρόστιμα σε ποδηλάτες που δεν φοράνε κράνος - Τι θα ισχύει

Εγκρίθηκε η νομοθεσία για πρόστιμα σε ποδηλάτες που δεν φοράνε κράνος - Τι θα ισχύει

Με 38 ψήφους υπέρ, 1 ψήφο εναντίον και 2 αποχές, ψηφίστηκε χθες (14/7) σε Νόμο η Πρόταση του Χρύση Παντελίδη να καταστεί υποχρεωτική η χρήση κράνους από τους ποδηλατιστές και τις ποδηλατίστριες, για καλύτερη προστασία τους.

Ο Νόμος προνοεί έναρξη ισχύος σε έξι μήνες, δηλαδή στις αρχές του 2023, ώστε να υπάρξει εύλογο χρονικό διάστημα για ενημέρωση του κοινού.

Οι χρήστες θα πρέπει να διαθέτουν τον ελάχιστο εξοπλισμό συσκευής όπως σύστημα φρένων, φώτα πορείας (μπροστά και πίσω) καμπανάκι και ελαστικά. Ωστόσο, το εξώδικο πρόστιμο ύψους 50 ευρώ θα εκδίδεται μόνο για τα φώτα πορείας μπροστά και πίσω.

Παράλληλα, κατά τη συζήτηση στη Βουλή το εξώδικο πρόστιμο για τη χρήση κράνους μειώθηκε από τα 85 ευρώ στα 50 ευρώ.

Εξώδικα πρόστιμα θα επιβάλλονται και για:

Πρόστιμο 50 ευρώ στους χρήστες οι οποίοι δεν παραχωρούν προτεραιότητα στη διέλευση πεζών όταν διασταυρώνουν ποδηλατόδρομο η ποδηλατολωρίδα.

Πρόστιμο 50 ευρώ σε χρήστες σκούτερ ή βρίσκονται σε πατίνι και μεταφέρουν άλλο πρόσωπο ως επιβάτη.

Πρόστιμο 50 ευρώ σε χρήστες που εγκαταλείπουν το σκούτερ ή το πατίνι τους σε ποδηλατολωρίδα,ποδηλατόδρομο, η οδόστρωμα δρόμου.

Πρόστιμο 50 ευρώ σε χρήστες σκούτερ που ρυμουλκούν άλλο αντικείμενο που είναι τοποθετημένο ή κρεμασμένο στο σκούτερ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες  - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές διεργασίες για το Κυπριακό: Πού στοχεύει η προσπάθεια Γκουτέρες - «Δεν αποκλείουμε θετικές εξελίξεις»

Παρασκηνιακές επαφές που «δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας» βρίσκονται σε εξέλιξη στη Νέα Υόρκη για το Κυπριακό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο θετικών εξελίξεων μέσα στην εβδομάδα. Η παρουσία του στη Νέα Υόρκη περιλαμβάνει σειρά επαφών για το Κυπριακό, μεταξύ άλλων με τον ΓΓ του ΟΗΕ και την προσωπική του απεσταλμένη.

BEST OF TOTHEMAONLINE