Αγία Σοφία: Άλλη μια λεηλασία - Χάθηκε έμβλημα από την Αυτοκρατορική Πύλη - Δείτε φωτογραφία

Αγία Σοφία: Άλλη μια λεηλασία - Χάθηκε έμβλημα από την Αυτοκρατορική Πύλη - Δείτε φωτογραφία

Η συντήρηση και η φροντίδα της Αγίας Σοφίας γίνεται για ακόμα μία φορά θέμα, στα τουρκικά ΜΜΕ. Το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι ATV αναφέρει ότι τώρα χάθηκε ένα από τα εμβλήματα της Αυτοκρατορικής Πύλης της Αγίας Σοφίας, μετά από φθορές που είχαν καταγραφεί σε τοίχους και μάρμαρα.

Περαστικός έξω από το ιστορικό μνημείο, αναφέρει: «Είναι θλιβερά τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Σοφία. Μάλλον δεν θα τελειώσουν ποτέ. Κάθε σημείο της Αγίας Σοφίας είναι ιερό, συνεπώς με βάση αυτή την αντίληψη και το έμβλημα θεωρείται ιερό και μπορούν να το πάνε στο σπίτι τους».

Εκλάπη ή εχάθη

Δημοσιογράφος, μέσα από την Αγία Σοφία, μεταδίδει στην διάρκεια του ρεπορτάζ, «βρισκόμαστε στην Αγία Σοφία, σε ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του τζαμιού, στη διπλανή πύλη από την Αυτοκρατορική. Εκεί παρατηρείται μια ιδιαίτερα θλιβερή εικόνα. Υπάρχουν πολυάριθμα εμβλήματα, αλλά δείτε, ένα από αυτά δεν υπάρχει τη στιγμή αυτή… εκλάπη ή χάθηκε».

Πηγή: in.gr

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE