Οι πυροσβέστες προσπαθούσαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύχτας να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο ξεκίνησε από τον οικισμό Παλαιοχώρι στον Μαραθόκαμπο της Δυτικής Σάμου αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων έρασε από τον Μαραθόκαμπο και τις περιοχές Γκιόκα και της Μακριάς Πούντας με κατεύθυνση πλέον, την Παραλία του Λιμνιώνα..
Στο νησί έχουν φτάσει ενισχύσεις από πεζοπόρα τμήματα της Αθήνας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα για τα αίτια πτώσης του ελικόπτερου στη Σάμο - Πώς έγινε το δυστύχημα με τους δύο νεκρούς
Κάηκαν σπίτια και μοναστήρι
Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούσαν μέχρι το βράδυ 49 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, ενώ στη μάχη είχαν ριχτεί και υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.
Μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν πέντε αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν τις επίγειες δυνάμεις με το πρώτο φως της ημέρας.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά κάηκε το Μοναστήρι του Αγίου Γιάννη του Ελεήμονα, καθώς και διάσπαρτα σπίτια κοντά στο Παλαιοχώρι.
ΠΗΓΗ: In.gr