Αντιμέτωπος με 10ετή φυλάκιση πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης λόγω... δυσφήμησης του στρατού

Αντιμέτωπος με 10ετή φυλάκιση πολιτικός της ρωσικής αντιπολίτευσης λόγω... δυσφήμησης του στρατού

Ο δημοφιλής Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Ιλιά Γιάσιν βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή πολυετούς φυλάκισης για «δυσφήμηση του (ρωσικού) στρατού», όπως έγινε γνωστό από ανάρτηση που έκανε σήμερα ο δικηγόρος του στο Facebook.

Οι ρωσικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη εναντίον του, κατηγορώντας τον για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων, αναφέρει ο δικηγόρος.


«Μόλις δέχθηκα ένα τηλεφώνημα από τον ανακριτή – αρχίζει έρευνα στο σπίτι του», έγραψε ο δικηγόρος Βαντίμ Προχόροφ στην ανάρτηση που έκανε το απόγευμα στη σελίδα του στο Facebook.

Αν καταδικαστεί, ο Γιάσιν αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 10 ετών.

Ο Γιάσιν - γνωστός πολέμιος του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου Βλαντίμιρ Πούτιν και σύμμαχος του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι (ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 9 ετών) - είχε επικρίνει έντονα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Σε βάρος του έχει ήδη επιβληθεί πολλές φορές πρόστιμο για τις τοποθετήσεις του, ενώ επί του παρόντος τελεί υπό κράτηση 15 ημερών για απείθεια κατά της αρχής.

Υπενθυμίζεται πως ο νέος αυστηρός νόμος στη Ρωσία απαιτεί να χαρακτηρίζεται ο πόλεμος στην Ουκρανία ως «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» και να μη δίνονται στη δημοσιότητα πληροφορίες που αφορούν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

ΔΗΣΥ: Προβληματίζει η χαμηλή συσπείρωση ενόψει βουλευτικών εκλογών – Οι πληγές που δεν έχουν κλείσει και η πτωτική πορεία

Η χαμηλή συσπείρωση και η αργή επούλωση των εσωκομματικών πληγών φαίνεται να αποτελούν το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2026. Η ηγεσία του κόμματος, παρότι επιχειρεί να εκπέμψει μήνυμα ενότητας και ανασύνταξης, δεν κρύβει την ανησυχία της για τις εσωτερικές τριβές που εξακολουθούν να υποβόσκουν μετά το ταραχώδες πολιτικό σκηνικό των Προεδρικών του 2023.