Πρόστιμο σε όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μαγιό στους δρόμους δημοφιλούς τουριστικού προορισμού

Πρόστιμο σε όσες γυναίκες κυκλοφορούν με μαγιό στους δρόμους δημοφιλούς τουριστικού προορισμού

Φημίζεται για τα χοντρόφλουδα λεμόνια από τα οποία παρασκευάζεται το καλύτερο λιμοντσέλο και για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική του. Τις τελευταίες μέρες όμως το όνομα της ιταλικής πόλης Sorrento έχει αρχίσει να κυκλοφορεί διεθνώς και για έναν ακόμα, διαφορετικό λόγο: Επειδή επιβάλλει πλέον πρόστιμο σε όσες λουόμενες «τολμήσουν» να βγουν στο δρόμο με μπικίνι.

O δήμαρχος Massimo Coppola προχώρησε σε αυτή την απόφαση σε μια προσπάθεια, όπως δήλωσε, να σταματήσει τη «διάδοση της ανάρμοστης συμπεριφοράς». Έτσι, πλέον οι γυναίκες που θα παραβιάζουν τον τοπικό κανονισμό θα χρεώνονται με πρόστιμο 500 ευρώ.

Ο Coppola ισχυρίζεται ότι η εικόνα των τουριστών που περιφέρονταν στην πόλη με μαγιό προκαλούσε αμηχανία στους κατοίκους.

Δεν είναι ωστόσο ο μοναδικός τουριστικός προορισμός στον οποίο εφαρμόζεται αυτός ο κανονισμός. Σε μια άλλη πόλη του ιταλικού Νότου, την Praia a Mare, ο δήμαρχος έχει επεκτείνει την απαγόρευση και στο ξυπόλυτο περπάτημα στους δρόμους. Ενώ στο Rapallo, στη βόρεια Ιταλία, πινακίδες στους δρόμους προειδοποιούν ότι απαγορεύονται τα «προκλητικά» φορέματα.

Παρόμοιες απαγορεύσεις έχουν κάνει την εμφάνισή της και στην Ισπανία. Για παραδειγμα, στη Marbella, στο Νότο, όσες γυναίκες κυκλοφορήσουν με μπικίνι εκτός παραλίας βρίσκονται αντιμέτωπες με το πρόστιμο των 100 ευρώ. Ακόμα και στην «κοσμοπολίτικη» Βαρκελώνη οι λουόμενοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν με μαγιό μόνο στην παραλία, σε παραλιακούς δρόμους και σε πισίνες, διαφορετικά μπορεί να τους επιβληθεί πρόστιμο 120-300 ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE