Α. Μαυρογιάννης: Σειρά μέτρων για προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό

Α. Μαυρογιάννης: Σειρά μέτρων για προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό

Σειρά μέτρων για την προστασία των εισοδημάτων από τον πληθωρισμό, εισηγείται ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, τονίζοντας ότι ο πληθωρισμός φαίνεται να βαδίζει ολοταχώς σε διψήφια ποσοστά, με την απώλεια εισοδημάτων για τα νοικοκυριά να αγγίζει «ιστορικά επίπεδα», όπως λέει.

«Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2021, ένας μισθός των 1000 ευρώ, φέτος αξίζει 904 ευρώ», αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Μαυρογιάννης, σημειώνοντας ότι τα πετρελαιοειδή έχουν αυξηθεί κατά 46% και ο ηλεκτρισμός κατά 40%, σε σχέση με πέρσι.

«Η κατάργηση της διπλής φορολογίας στα καύσιμα και η επιβολή πλαφόν στον ειδικό φόρο κατανάλωσης είναι μερικά από τα εργαλεία που θα πρέπει η κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει για να ελαφρύνει τα επιπλέον οικονομικά βάρη, που ολοένα και περισσότερο φορτώνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα», συνεχίζει και προσθέτει ότι η επαναφορά και η επέκταση της ΑΤΑ και η αναπροσαρμογή των επιδομάτων προς τις ευάλωτες ομάδες «θα δώσουν ανάσα στους συμπολίτες μας που βρίσκονται ήδη στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE