Μείωση 10.7% στον αριθμό των αδειών οικοδομής τον Απρίλιο του 2022

Μείωση 10.7% στον αριθμό των αδειών οικοδομής τον Απρίλιο του 2022

Μείωση 10,7% παρουσίασε σε ετήσια βάση ο αριθμός των αδειών οικοδομής τον Απρίλιο του 2022, ο οποίες υποχώρησαν σε 560 σε σύγκριση 627 την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία η συνολική αξία των αδειών αυτών έφθασε τα €144,8 εκατομμύρια και το συνολικό εμβαδόν τις 127,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα (έναντι €230,6 εκατ. και 192,8 χιλιάδες τετ. μέτρα).

Με τις άδειες αυτές προβλέπεται να ανεγερθούν 601 οικιστικές μονάδες. Οι άδειες οικοδομής συνιστούν σημαντική ένδειξη για τη μελλοντική δραστηριότητα στον κατασκευαστικό τομέα.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου 2022, εκδόθηκαν 2.511 άδειες οικοδομής σε σύγκριση με 2.524 την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σημειώνοντας μείωση 0,5%.

Η συνολική αξία των αδειών αυτών διαμορφώθηκε στα €748,2 εκατ. παρουσιάζοντας μείωση 1,6% και το συνολικό εμβαδόν κατά 6,7%.

Κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, ο αριθμός των οικιστικών μονάδων παρουσίασε μείωση της τάξης του 7,4% σε ετήσια βάση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Κυπριακό: «Κλείδωσε» το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη-Έρχιουρμαν - Όλα τα βλέμματα στη συνάντηση

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Τουφάν ‘Ερχιουρμαν θα συναντηθούν την Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026, στις 16:00, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατόπιν σχετικής συνεννόησης των διαπραγματευτών των δύο πλευρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE